Giordan Watson este noul fundaș al U-Banca Transilvania

 

Noul fundaș al U-Banca Transilvania este Giordan Watson. 

 

Născut în 24 octombrie 1985 în Detroit, Michigan, Giordan Lee Watson evoluează pe postul de coordonator de joc. El are 178 cm. înălțime și 85 de kilograme și și-a început cariera baschetbalistică la colegiul Central Michigan, pentru care a evoluat patru ani, fiind jucător de bază în fiecare dintre aceste sezoane.  

 

A absolvit colegiul în 2009, primul său sezon ca profesionist găsindu-l în Germania, în liga secundă, la Giants Noerdlingen, unde a fost de asemenea în cinci-ul de bază. Au urmat două sezoane și jumătate în campionatele nordice, respectiv jumătate de sezon la UMFN Njardvik (Islanda), un sezon la UMF Grindavik (Islanda) și un sezon la Karhu Kauhajoki, în Finlanda. De fiecare dată a fost om de bază, cu cifre impresionante (peste 16 puncte pe meci, mai mult de 4 pase decisive în fiecare joc).

 

MATERIAL OFERIT DE BANCA TRANSILVANIA

 

Au urmat două sezoane de succes în Liga Națională, la Energia Rovinari, echipă cu care a avut un parcurs excelent în ediția 2015-2016 a EuroChallenge, bifând Final Four-ul ce s-a desfășurat în Turcia, la Trabzon.

 

Evoluțiile foarte bune din competiția europeană i-au adus un contract în Turcia, la Usak Sportif, echipă la care a evoluat în rotația de bază în sezonul 2015-2016. 

 

În fine, sezonul trecut, Giordan Watson a îmbrăcat maieul francezilor de la Le Mans Sarthe, cu care a evoluat inclusiv în Basketball Champions League.

 

Palmaresul său este unul bogat, fiind campion în Islanda (2012), câștigător al Cupei Islandei (2012), câștigător al Cupei României (2014), semifinalist în EuroChallenge (2015) și finalist al Cupei Franței (2017).

 

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, antrenorul principal U-Banca Transilvania a declarat că ”Giordan Watson este noul nostru conducator de joc. Este un baschetbalist foarte rapid, cu apărare foarte bună, sper să fie el cel care va pune umărul să facem o performanță mai bună în cupele europene. Este un jucător experimentat, care a evoluat în ultimii doi ani la un nivel foarte înalt și sper să ne ajute cu experiența lui să ne atingem toate obiectivele. Îi urăm bun venit!”.

Comentarii Facebook