Gabriela Szabo candidează pentru președinția COSR. Cum își motivează fosta sportivă candidatura


Fosta campioană olimpică și fost ministru al Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo s-a prezentat vineri la sediul COSR pentru a-și depune candidatura la președinția forului olimpic național.

Szabo este a doua persoană care și-a depus candidatura pentur această funcție, după Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, care a făcut deja acest demers miercuri.

Gabi Szabo a fost însoțită la sediul COSR de un grup de susținători printre care se aflau Alin Petrache, fostul președinte al COSR, Cristian Gațu, fost președinte al FR de Handbal și fost vicepreședinte COSR, fostul campion mondial de box Mihai Leu, fosta campioană olimpică la gimnastică Monica Roșu și fostele mari atlete Oana Pantelimon și Nicoleta Grasu, potrivit Agerpres.

''Pentru mine este o mare onoare că astăzi mi-am depus candidatura pentru președinția COSR, pentru una dintre cele mai importante funcții din sportul românesc. Mi-am depus această candidatură cu speranța că echipa sportului românesc va face din nou performanță și va aduce din nou aur pentru România. Sunt de aproape 30 de ani în sportul românesc, de la vârsta de 13 ani. Am crescut în sport, respir sport și îmi doresc foarte tare ca tânăra generație să-mi calce pe urme, să muncesc pentru ei și pentru antrenorii lor, iar Tokyo 2020 și celelalte olimpiade să ne aducă bucurii în suflete pentru că avem nevoie. Mie îmi place performanța, îmi place excelența și din această perspectivă sunt aici unde mi-am depus candidatura'', a spus fosta atletă.

Totodată, aceasta susține că experiența managerială și programul ei pentru revigorarea sportului românesc o recomandă pentru funcția de președinte al COSR.

''Este o competiție frumoasă, se știe că în sport competițiile sunt frumoase, dar important este ca cel mai pregătit, cu cea mai bună strategie, cu cea mai bună viziune pentru dezvoltarea sportului să câștige. Cred că în acest moment am cea mai bună strategie pentru revitalizarea sportului din România. Am experiență managerială, fie la nivel național, fie la nivel internațional și CV-ul meu mă recomandă pentru această funcție importantă în sportul românesc'', a adăugat Gabi Szabo.

Fostul ministru a mai precizatcă sportivul și antrenorul se vor afla în prim planul atenției sale dacă va fi votată președintă a COSR: ''Orice funcție din perspectiva mea nu este ușoară, pentru că așteptările sunt foarte mari, având în vedere și contextul actual al sportului românesc. Eu vin cu foarte multă energie și s-o pun în slujba sportului românesc. Nu o să pot face singură acest lucru, am nevoie de echipă, am nevoie de federații, avem nevoie de antrenori. Pentru că până la urmă, performanța nu o fac nici președintele, nici președintele de federație, o fac sportivul și antrenorul. Din această perspectivă sunt aici să muncesc pentru sportiv și antrenor, să nu le lipsească absolut nimic în drumul lor către performanță, să-i încurajăm să facă performanță, să le punem la dispoziția toate cunoștințele noastre ca să performeze la competițiile importante, iar cea mai importantă sunt Jocurile Olimpice''.

Alegerile pentru funcția de președinte al COSR sunt programate pe 15 noiembrie. Candidații la diversele posturi din cadrul COSR pot să-și depună dosarele până pe 17 octombrie, ora 18,00.

Comentarii Facebook