Gabriela Szabo a fost UMILITĂ în Parlament, la audierea pentru postul de ministru al Sportului

 

Gabriela Szabo a fost audiată de la ora 10.00 de comisia parlamentară, pentru ocuparea funcției de ministru al Tineretului și Sportului.

 

Fosta mare campioană a fost criticată dur de liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, pentru că Gabi Szabo a întârziat.

 

Vă condamn, doamna Gabi Szabo, ca om de școală, că noi am fost aici la 10.00. Indiferent ce s-ar fi întâmplat, proba elevului conștiincios era la ora 10.00.  Nu dumneavoastră trebuie să fiți așteptată, ci dumneavoastră trebuie să așteptați, așa sunt dascălii de odinioară.

 

Este o carte de top în lume ”Manager contra curentului”, pe care o recomand domnului Ponta. Cartea începe cu o constatare: s-au dus vremurile când oricine se pricepe la orice. În Guvernul Ponta se pare că această afirmație este sfidată, mă uit la câți miniștrii prin câte jilțuri de astea ponosite au trecut. În toate domeniile din lumea bună pe unde ați trecut și v-ați manifestat, există o regulă dură de tot: sportu-i sport, cultura-i cultură, managementul lor reprezintă altceva. Mă așteptam să găsesc în prezentarea dvs și înaltele școli de management sportiv la care cu siguranță ați avea acces oricând.

 

Eu mă așteptam să aveți niște puncte de vedere, cât de umilită a fost România prin trimișii la Olimpiada de la Soci. Mai bine nu trimitem, decât să ne umilim. Nu dați din cap, că este punctul meu de vedere și dumneavoastră o să aveți dreptul să vă exprimați poziția.

 

Mă așteptam, de asemenea, ca în poziția în care veniți dumneavoastră, să lăsați foile pregătite de cei din preajmă și să veniți punctual, ca ochiul critic al unui sportiv și să spuneți: vă voi bombarda cu următoarele proiecte legislative.

 

Pentru că Gabriela Szabo a vorbit cu un asistent aflat lângă ea, Oprea a taxat-o din nou: ”Mă opresc, continuați dumneavoastră. Nu puteți să fiți și pe emisie și recepție în același timp”, i-a reproșat senatorul PDL, conform site -ului stiripesurse.ro.

 

Gabriela Szabo a fost deosebit de elegantă în răspunsul dat: ”Categoric avem nevoie și de critici, pe lângă laude. Criticile ne motivează și ne fac să mergem. Știu că nu este un job ușor, dar expriența mea în asociațiile internaționale de 8 ani de zile, la Asociația Europeană de Atletism, la Federația Internațională de Atletism sau la Federația Română de Atletism cred că spun foarte multe. La toate competițiile pe care le privim la televizor este și o mică părticică din munca mea. Vă mulțumesc tare mult”, a spus Gabriela Szabo.

 

În ciuda acestor reproșuri, fosta mare campioană a fost felicitată și a fost denumită ”doamna sportului românesc”. Ea a primit și un mărțișor un trifoi un patru foi, pentru noroc.

 

Senatorul Dumitru Oprea a fost criticat și de colega lui de partid, Raluca Turcan. ”Cred că domna Szabo este singurul ministru competent din acest Cabinet Ponta III. Voi vota pentru dumneavoastră, însă voi vota împotriva Guvernului Ponta 3”, a declarat Raluca Turcan.

Comentarii Facebook