Fiul lui ”Big Ghiţă” joacă baschet la o echipă universitară. Washington Post i-a dedicat un articol amplu - FOTO

 

Washington Post a scris despre George Mureşan, fiul cel mare al lui Gheorghe Mureşan. ”Juniorul” are doi metri şi trei centimetri înălțime și calcă pe urmele tatălui său.

 

În articolul din Washington Post, George a povestit care este relația cu tatăl său. ”Nu mă împinge în jos, nici nu mă ridică în slăvi. Dar îmi dă multe sfaturi. Este captivant, pentru că a fost la profesionişti, ştie despre ce vorbeşte”, descrie George Mureşan relaţia cu tatăl său. George are un stil de joc diferit. Este mai agil şi mai iute pe picioare. ”La început, mergeam în diferite locuri, lumea se îndrepta spre noi şi cerea autografe, voiau să facă fotografii. Eram confuz când eram mic. Dar am crescut şi pentru că lumea continua să mă întrebe despre tatăl meu care fusese în NBA - mi-am dat seama că ăsta este motivul”, a povestit studentul de la St. Andrew's. 

 

Ghiță Mureșan are o relație specială cu fiul lui și îl ajută la antrenamente. Cei doi deschid sala de baschet la ora 5.30 pentru un antrenament suplimentar, care l-a ajutat mult pe George să își îmbunătățească stilul de joc. 

 

Presiunea pe umerii ”juniorului” este mare, mai ales că toată lumea îl compară cu celebrul său tată. ”Ca jucător, la început am resimţit presiune. Dar mi-am dat seama că este o greşeală, că sunt multe alte lucruri care pun presiune pe mine, acesta nu trebuie să fie unul dintre ele. Am realizat că tata mă ajuta enorm şi că trebuie să încep să absorb acest ajutor”, a povestit George. 

 

Când eşti fiul unui fost jucător din NBA, automat aşteptările din jurul tău sunt uriaşe. Dar Gheorghe nu este un părinte care să încerce să vină la fiecare antrenament. Ne lasă să ne facem treaba, toţi copiii din echipă îl iubesc”, a scris și jurnalistul Kevin Jones.

 

George joacă baschet de la şase ani, la acțiunile pe care le organiza ”Big Ghiță” din cadrul Giant Basketball Academy. ”Uriașul” din Cluj și-a amintit și cum a început el cariera. ”Am început să joc baschet pentru că eram înalt. Când am ajuns la echipă - a fost prima dată când am pus mâna pe o minge, prima dată când am tras la coş”, a amintit Ghiţă Mureşan, cel care în copilărie voia să practice fotbalul.

 

Fostul baschetbalist din NBA a vorbit și despre emoțiile pe care le are când merge la un meci de-al fiului său. ”Când merg la meciurile lui, am mai multe emoţii decât aveam la meciurile mele. Nu în sensul că sunt stresat, dar am emoţii.... am atâta energie în zilele în care merg la meciurile lui. Îi spun mereu: nu baschetul este cel mai important, ci să te simţi bine. Nu vreau să fie cine am fost eu. Este un jucător mult mai inteligent decât mine”, a mai spus ”Big Ghiță”.

 

Gheorghe Mureșan s-a născut în 14 februarie 1971, în localitatea Tritenii de Jos, județul Cluj. 

 

Gheorghe Mureșan a început să joace baschet la Clubul Sportiv al Universității Cluj, iar de aici a fost selecționat în echipa națională și apoi a ajuns peste Ocean, în NBA.

 

”Big Ghiță” a jucat cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) și două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996 a primit premiul NBA Most Improved Player Award.

 

Foto: washingtonpost.com

Comentarii Facebook