EURO 2016. Gică Hagi a explicat de ce a fost Naționala obosită

 

Gheorghe Hagi a criticat jocul Naționalei, după egalul cu Elveția. 

 

Putem s-o luăm primele două meciuri ca un test, să vedem ce plusuri şi minusuri avem. Echipa României se apără bine şi joacă pe contraatac. Rezultatul cu Elveţia a fost echitabil, acum trebuie să batem Albania ca să ne calificăm. Ofensiv nu stăm bine, încă nu ştim să atacăm. Probabil, lucrăm foarte puţin la aspectul ăsta. Observ că ne simţim inferiori, nu avem jucători cu personalitate, care să facă diferenţa. Trebuie să construieşti, să produci fotbal şi să reacţionezi, aşa cum a făcut Elveţia.

 

Dacă suntem inferiori elveţienilor, mai bine ne lăsăm. Niciodată, România nu trebuie să se simtă inferioară Elveţiei. România a jucat cu a doua şansă, pornim de jos ca idee de joc şi nu avem personalitate. O echipă puternică se crează în timp, dar trebuie să ai o strategie de învingător. Vorbim despre mentalitate, trebuie să selectezi jucători care ştiu să facă faţă presiunii. Trebuie să reacţionezi atunci când recuperezi mingea. Jucătorii au fost obosiţi, pentru că au fugit după minge, elveţienii au pasat foarte bine”, a declarat Hagi, pentru Dolce Sport.

 

Despre lipsa din teren a lui Nicolae Stanciu în meciul cu Elveţia, Hagi a spus: ”Eu nu vorbesc despre individ, fotbalul e colectiv, stilul de joc, viziunea contează. Nu-mi permit să vorbesc despre nume şi selecţie, ci mă refer la stilul nostru. Când o să ajungem să jucăm genul de fotbal cu mentalitatea potrivită, putem să batem Spania, Franţa, cum s-a întâmplat la alte sporturi. Mereu va câştiga cel mai puternic, care are echilibru pe ambele faze. Când una din doua îţi lipseşte, nu eşti puternic şi nu poţi câştiga. Regula a doua este să formezi formula de start pe stilul tău de joc”.

 

Dacă noi nu credem, dacă nu dăm mesajul pozitiv, atunci nu e bine. Albania este o echipă foarte bună, pe care e greu să o baţi. S-a văzut şi în meciul cu Franţa, au organizare foarte bună a jocului. Albania poate să-ţi facă rău, dacă nu stai bine în teren şi nu eşti mai iute decât ei”, a mai spus Regele, întrebat despre șansele de ieșire din grupe.

 

Meciul România - Albania, ultimul din grupa A a Euro 2016, se va juca duminică, 19 iunie.

Comentarii Facebook