Emil Boc despre organizarea Campionatului European de gimnastică la Cluj: Nu ne-am face de râs



Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, a anunțat, vineri, că România va găzdui în anul 2017 Campionatul European de Gimnastică.

"Ce înseamnă asta, vom vedea noi! Nu e prima dată când România este ţară gazdă, ci a doua oară, dar între prima şi a doua oară, prima fiind cea inaugurală a Campionatelor Europene feminine, din 1957, este un pod de aproape 60 de ani. Acum am reuşit această performanţă, aşa i-aş spune, de a ni se atribui organizarea acestor Europene, dar cred că este o mare responsabilitate", a declarat Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX.

Acesta a precizat că evenimentul se va desfășura în noua sală Polivalentă de la București.

"Noi am prezentat nişte poze, iar ele trebuie să devină realitate. Mă refer la noua Sală Polivalentă din Bucureşti. Responsabilitatea se întinde pe mai mulţi ani şi include mai mulţi factori responsabili, nu doar federaţia", a spus Stoica.

Întrebat dacă nu consideră o variantă fiabilă și Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca, acesta a precizat că nu va prezenta această variantă decât în cazul în care nu va fi terminată sala de la București.

"Nu am prezentat această variantă şi nici nu va fi prezentată decât dacă se vor complica lucrurile cu sala din Bucureşti. Noi trebuie să ştim cu ce mergem la război, cum se spune", a încheiat Stoica.

Totuși, Emil Boc este de părere că se pot organiza competiții de o asemenea anvergură fprp probleme și la Sala Polivalentă din Cluj.

"Cluj este tot România şi este pregătit să organizeze şi să primească competiţii internaţionale de mare anvergură, inclusiv un Campionat European de gimnastică. Pentru mulţi ani de aici înainte, Sala Polivalentă din Cluj va fi cea mai bună pentru mari evenimente. Pardoseala se poate demonta şi repune pentru orice sport, inclusiv gimnastică. Există cubul de transmisii ca în NBA, unic în România, dar şi toate facilităţile, inclusiv posibilitatea să extindem capacitatea până la 10.000 de locuri. Sala Polivalentă din Cluj este nu doar construită şi funcţională, dar şi deja acreditată de federaţii internaţionale", a declarat Emil Boc, pentru MEDIAFAX.

Comentarii Facebook