Emil Boc bate cu pumnul în masă și CERE ca finala Cupei României să se joace la Cluj

 

Primarul Emil Boc i-a trimis o scrisoare președintelui Federației Române de Fotbal prin care îi cere să susțină jucarea finalei Cupei României pe stadionul Cluj Arena. 

 

În scrisoarea trimisă lui Răzvan Burleanu, primarul Emil Boc prezintă motivele pentru care Clujul ar trebui să găzduiască finala dintre U Cluj și Steaua București. 

 

Stadionul Cluj Arena dispune de toate facilitățile necesare găzduirii unui eveniment de o asemenea importanță, fiind unul dintre cele mai moderne din Europa de Est, conform clasificării UEFA. Mai mult, costurile sale de exploatare și afluență de public la un eveniment precum finala Cupei României Timișoreana, constituie un argument în plus pentru ca Federația Română de Fotbal să atribuie Clujului găzduirea finalei”, a scris Emil Boc.

 

Într-o perioadă în care doar trei orașe se pot mândri cu o infrastructură modernă în ceea ce privește stadioanele, Clujul a fost ocolit de fiecare dată în atribuirea unei competiții importante sau a meciurilor echipei naționale. Găzduirea finalei Cupei României ar reprezenta și o reparație morală față de omisiunile de până acum”, a mai scris primarul Clujului.

 

Nu în ultimul rând, anunțarea Cluj Arena ca gazdă a finalei Cupei României ar însemna aplicarea hotărârii Comitetului Executiv al FRF din 31 martie 2015, prin care s-a stabilit că finala se va disputa la Cluj-Napoca”, a mai adăugat Boc.

 

Acesta a precizat, în final, că întreaga comunitate locală își dorește și este pregătită să susțină o finală între U Cluj și Steaua București, prima finală pentru clujeni în ultimii 50 de ani. 

Comentarii Facebook