Emil Boc a jucat baschet cu Mircea Bravo, în centrul Clujului - VIDEO

 

Primarul Clujului, Emil Boc, a jucat baschet în centrul orașului, după ce a fost provocat de comediantul Mircea Bravo.

 

Emil Boc ar fi vrut să evite momentul, dar la insistențele lui Mircea Bravo a acceptat să joace câteva minute, ajutat de fostele glorii ale baschetului românesc.

 

S-au format două echipe. Emil Boc a jucat alături de Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet, iar Mircea Bravo a jucat împreună cu Petre Brănișteanu, legendă a baschetului românesc și jucător la ultimul campionat Eurobasket în care a jucat România, de acum 30 de ani. Scorul final a fost 1-1. 

 

Mini partida de baschet a avut loc la finalul evenimentului prin care s-a dat startul pregătirilor pentru Campionatul Eurobasket 2017, ce va fi găzduit la Cluj-Napoca anul viitor. Cu acest prilej a fost prezentată și o construcție gigant, amplasată pe pietonala de pe Bulevardul Eroilor, și care a fost dezvelită în același timp în alte trei orașe europene, care vor găzdui meciuri din cadrul Eurobasket 2017. Clujenii își vor putea face fotografii lângă aceastîă construcție și să le posteze cu hashtag-ul #EUROBASKET 2017.

 

Primarul Emil Boc a spus că municipalitatea va aloca suma de 15 milioane de lei pentru modernizarea Sălii Polivalente, urmând să fie extins numărul de locuri la 9.300, cât trebuie pentru a putea găzdui meciuri din Campionatul Eurobasket.


La evenimentul de la Cluj a participat și Marcel Țenter, antrenorul echipei naționale de baschet masculin.

 

EUROBASKET va începe pe 31 august 2017 și va avea loc și în România, orașul selectat pentru disputarea meciurilor fiind Cluj-Napoca. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când România va juca la EUROBASKET, acesta urmând să fie cel mai important eveniment sportiv organizat până acum în țara noastră.

 

În România, biletele la EUROBASKET 2017 vor fi puse în vânzare începând cu 29 septembrie 2016, iar în noiembrie 2016 vor fi anunțate echipele cu care România va juca în grupă, în urma tragerii la sorți.



Comentarii Facebook