Echipele de baschet U-BT și Panathinaikos BC, premiate de autoritățile locale înainte de amicalul de la Cluj FOTO


Echipa de baschet U-Banca Transilvania joacă, duminică seară, cu cea mai titrată echipă europeană, Panathinaikos BC, iar cu această ocazie, ambele echipe au primit distincții din partea municipalității.

Am participat astăzi la ceremonia de primire a echipei de baschet Panathinaikos BC. Renumita echipă din Grecia se află la Cluj-Napoca pentru meciul amical cu U-Banca Transilvania, care se joacă în această seară, de la ora 19.00, la BT Arena - sala polivalentă a Clujului.

Cu acest prilej am oferit distincții, în numele comunității clujene, în semn de apreciere a palmaresului remarcabil de până acum al celor două echipe istorice”, anunță primarul Emil Boc.

U-BT Cluj-Napoca, fondată în anul 1948, a fost campioană de 5 ori în liga națională de baschet, a câștigat 2 supercupe ale României și 3 cupe naționale.

Panathinaikos B.C., una dintre cele mai vechi echipe de baschet din Europa, a fost campioană de 36 de ori în liga națională a Greciei și a câștigat 18 cupe naționale. De asemenea, a câștigat de 6 ori Euroliga la baschet, fiind singura echipă din Europa cu acestă performanță de la înființarea competiției, și o dată FIBA Intercontinental Cup.

Meciul amical de baschet este organizat în cadrul programului Cluj-Napoca 2018 - Oraș European al Sportului, cu ocazia oficializării noului nume al Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, BT Arena.

 

Material oferit de BANCA TRANSILVANIA

Comentarii Facebook