Doliu la nivel mondial: Una dintre cele mai mari legende ale fotbalului a murit


Celebrul fotbalist portughez  Eusébio da Silva Ferreira a murit duminică dimineața la Lisabona, la vârsta de 71 de ani, în urma unui stop cardiorespirator, informează presa din Portugalia.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului, Eusebio fost căpitanul echipei Benfica Lisabona timp de 15 ani, fiind numit golgheterul „all-time” al echipei, după ce a înscris 727 de goluri în 715 meciuri numai în Liga Sagres.

Acesta a ajutat și echipa națională de fotbal a Portugaliei să ajungă pe locul 3 la Campionatul Mondial de fotbal din 1966, fiind golgheterul turneului, și a fost ales Fotbalistul European al Anului în 1965.

Supranumit „Pantera neagră” sau „Perla neagră”, Eusébio s-a făcut remarcat pentru viteza sa și pentru șutul puternic și plasat cu piciorul drept. Este considerat cel mai faimos jucător al Benficăi și al Portugaliei, și primul atacant de talie mondială de origine africană.

A fost ales al 9-lea jucător al secolului XX, într-un sondaj organizat de IFFHS. Pelé l-a numit pe Eusébio printre cei mai buni 125 fotbaliști în viață, în 2004. În noiembrie 2003, pentru a celebra Jubileul FIFA, a fost ales „Jucătorul de aur” al Portugaliei, de către Federația Portugheză de Fotbal, ca fiind cel mai bun jucător portughez ai ultimilor 50 de ani.

Comentarii Facebook