DNA investighează un meci legendar dintre U Cluj - CFR Cluj. Acuzațiile sunt de BLAT

 

DNA ar face investigații privind meciul dintre U Cluj şi CFR Cluj, scor 2-3, disputat în mai 2012.

 

Meciul a fost oprit atunci după o bătaie generală și s-a rejucat pe 18 mai. Scorul a fost deschis de Universitatea Cluj prin Marian Cristescu, și după pauză ”studenții” au mai înscris o dată. Walter i-ar fi transmis atunci lui Claudiu Niculescu ce schimbări să facă, dar tehnicianul s-a opus.

 

Florian Walter i-a transmis prin intermediul unui amic să-i spună lui Niculescu ce schimbări să facă. A cerut să-l scoată imediat de pe teren pe Adrian Cristea şi să-i trimită în joc pe Alexandru Păcurar şi pe Gabi Boştină! Niculescu nici n-a vrut să audă şi nici măcar nu l-a privit în ochi pe omul lui Walter”, a dezvăluit un om din fotbal, citat de GSP.ro

 

Adrian Cristea a fost eliminat după startul reprizei secunde, iar CFR Cluj a înscris prin Mureșan și Sougou. 

 

Victoria a venit pe final, după un penalty inventat. Kapetanos s-a aruncat în careu, după un presupus contact cu Szukala. Cadu a înscris în minutul 91.

 

Omul de afaceri Adrian Martian, cel care purta în acea vreme negocieri cu Florian Walter pentru a prelua U Cluj, l-a acuzat pe Adrian Cristea ca a "dat" meciul cu CFR Cluj. "Eu asa jucatori nu as dori la echipa. Te-ai vandut o data, te vei vinde si a doua oara", a spus Martian la emisiunea online Stiri de Cluj LIVE.

 

Intrebat despre rivalitatea dintre U Cluj si CFR Cluj, Martian a spus ca, daca ar fi existat, "feroviarii" nu ar fi fost campioni.

 

Daca aceasta rivalitate era reala, nu se intampla ce s-a intamplat. Daca era reala, CFR Cluj nu era campioana. Vorbim real si corect. Sa ai la pauza 2-0 si cei de la CFR nu jucau nimic! Dar dupa aceea sa pierzi cu 3-2. Sa cauti, sa vrei sa iei cartonas rosu?! 

 

Domnul Walter mi-a spus un lucru: 'Eu la pauza am trimis omul meu', asa spunea dansul. 'Am trimis omul meu sa spuna sa il schimbe pe Cristea, pentru ca am simtit ceva. Niculescu a trecut peste cuvantul meu. El a simtit altceva'. Dupa 3-4 minute (n.red. Cristea) a luat cartonas rosu.

 

Eu, chiar daca domnul Walter imi spune acum 'Iti las jucatorii astia, da-mi pe ei o suma', mie nu mi-ar trebui, fiindca un om care te vinde o data, te vinde si a doua oara. Isi baga trei lei in buzunar. A dat pe langa minge. Oamenii stau si suferă si pe urma ti se sparg tie in cap pentru ca ai vandut meciul. Oameni de astia, eu sincer, nu as avea nevoie", a declarat Martian. Vezi AICI declarația acestuia.

 

Dacă CFR Cluj pierdea meciul cu U Cluj campionatul era luat de FC Vaslui. ”Căile Ferate Române ajung şi în Croaţia. Arbitrul de-abia aştepta să dea un penalty. A stat la pîndă şi a aşteptat ocazia potrivită. La final erat atît de fericit, ziceai că a cîştigat la Loto. Hoţii n-au frontieră”, a declarat finanțatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, pe 19 mai 2012.

Comentarii Facebook