Dialog ULUITOR între Halep și antrenorul ei: ”Sunt atât de moartă... Joc ridicol!”

 

Simona Halep a pierdut și a fost eliminată în faza sferturilor turneului WTA de la Miami, de britanica Johanna Konta.

 

Românca a avut meciul în mână în setul al doilea, când a servit pentru meci, dar nu a profitat, iar în setul al treilea a pierdut clar, scor 6-2.

 

După al doilea set, Simona Halep a avut un dialog tensionat cu antrenorul ei, conform prosport.ro.

 

Darren Cahill: "Nu e nicio problemă, resetează totul, nicio problemă. Haide, pune-ţi ordine în gânduri."

 

Simona Halep: "Uneori cred... (neinteligibil) cer prea mult. Ăsta e caracterul meu. Sunt atât de moartă (en. I'm so dead). Am un joc ridicol."

 

D.C: "Atunci, cum rezolvăm asta?"

 

S.H: "Nicio şansă."

 

D.C: "Nu? Eliberează-te..."

 

S.H: "Am făcut două duble greşeli, două duble greşeli în tiebreak şi am ratat toate mingile... Serveşte puternic, are un forehand puternic."

 

D.C: "Eliberează-te, mai ai două minute să dai frâu liber frustrărilor."

 

S.H: "Îmi ceri prea mult şi eu îţi cer doar să... (n.r. face semn cu mâna a lehamite)"

 

D.C: "Ce? Tu ce îmi ceri? Fii mai exactă... ce îmi ceri (n.r. Halep repetă gestul făcut cu mână, semn că nu vrea să spună ce gândea)

 

Ce ar fi să ai o conversaţie reală cu persoana care stă cu tine. Acea persoană ţi-ar spune că eşti la egalitate de seturi cu o jucătoare foarte bună şi în majoritatea acestui meci tenisul tău a fost foarte bun. Poţi să fii dură cu tine, eu nu voi fi."

 

S.H: "Mă complic tot timpul."

 

D.C: "Atunci, Simo, ai şansa de a face diferenţa, asta e tot ce pot spune. Ai mai fost în poziţia asta de multe alte ori şi de cele mai multe ori ai pierdut, cu atitudinea asta. Acum ai şansa de a schimba lucrurile. Depinde de tine, tu decizi ce vrei să faci cu tine: poţi să urmezi calea asta şi e în regulă, sau poţi să iei o gură mare de aer, să îţi pui prosopul pe cap şi să încerci să îmbunătăţeşti puţin situaţia. E atât de simplu. Ţine de tine, e ceva ce vine din interior. Aşa că nu e nicio problemă în a te elibera, atât timp cât eşti pregătită să faci diferenţa. Dacă te bate jucând un tenis extraordinar, nicio problemă! Îi strângi mâna şi îi spui: "Bravo!""

 

S.H: "Crezi că pot să câştig acest meci?"

 

D.C: "Absolut! Cred că poţi să câştigi acest meci."

 

S.H: "Dacă nu am câştigat al doilea set, în care am avut atâtea şanse..."

 

D.C: "Nu ai făcut totul greşit. Bine, au fost vreo două duble greşeli, ea a avut câteva lovituri extraordinare, a fost curajoasă la punctele mari. De aceea vreau să fii curajoasă! Fii curajoasă în momentele mari. Ai servit de câteva ori fals cu al doilea serviciu, dar nu e nicio problemă în a fi curajoasă."

 

S.H: "În unele momente am fost curajoasă."

 

D.C: "Nu o să mă cert cu tine pe tema asta, ok? Trebuie să îţi demonstrezi ţie, nu mie. Nu eu sunt cel care poate răspunde acestor întrebări, ci doar tu poţi şi ai şansa de a îndrepta asta. Eşti o atletă mai bună decât ea, trebuie să transformi meciul într-o întrecere atletică. Mişc-o de pe loc, fă un pas înainte! Nu lovi mingea pe mijlocul terenului şi asigură-te că nu alergi doar tu. Fii atletă! La naiba, o să mă duc eu acolo şi o să alerg, dacă tu nu o faci. Fă-o să se mişte de fiecare dată. De fiecare dată când ai şansa de a deschide terenul, profită de ea! Bine, poţi să faci câteva greşeli, nu e nicio problemă. Joacă după regulile tale şi fă din acest meci un concurs atletic. Şi păstrează-ţi concentrarea. Pune-ţi prosopul pe cap, concentrează-te la ce ai de făcut şi hai, să facem un meci mare în acest ultim set. E timpul pentru o schimbare. E primul turneu unde esti la 100% din punct de vedere fizic. Hai, vreau să văd un mic zâmbet".

Comentarii Facebook