De ce a fost exclusă Cătălina Ponor din finala de la sol. Arbitrii au reanalizat exercițiul

 

Cătălina Ponor se calificase de pe locul patru în finala de la sol, dar după câteva ore a aflat că nu va mai putea evolua pentru că a fost exclusă.

 

Cătălina Ponor a luat nota 13,566, dar juriul de apel a considerat că gimnasta noastră nu a executat corect un element şi i-a scăzut jumătate de punct. Cătălina a rămas cu 13,066, iar această notă nu îi asigură un loc în finală.

 

Ponor rămâne doar cu finala la bârnă, unde s-a calificat cu nota 14.066. În ultimul act la bârnă va fi prezentă şi Larisa Iordache, care a obţinut prima poziţie din calificări, cu nota 14.566.

 

Din păcate, Cătălina nu a intrat în finala la sol. Ea a ratat o cerință, iar arbitrii au fost luați de val inițial, de atmosfera din tribune. Dar trebuie să fim corecți, mai ales că suntem la noi acasă. Este o chestiune pur matematică. Ea a ratat o cerință și acest lucru se sancționează cu jumătate de punct. Sunt sigură că nici Cătălina nu și-ar fi dorit să ia locul altei concurente în finală dacă nu avea acest drept”, a declarat Anca Grigoraș, director tehnic în cadrul Federației Române de Gimnastică.

 

Liderelor echipei, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, li s-au alăturat debutantele la un concurs continental, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, care s-au calificat în finala de individual compus, programată vineri.

 

Vezi AICI evoluția Cătălinei de la sol.

Comentarii Facebook