Cum poate deveni Simona Halep un SUPERSTAR? Vezi ce spune un specialist de la Forbes



În ciuda ascensiunii incredibile din ultimul an și a faptului că este ocupanta locului trei în ierarhia mondială, Simona Halep are un singur contract de sponsorizare, în timp ce jucătoare mult mai slab cotate ca și ea primesc milioane de dolari din publicitate.

Potrivit jurnalistului american de la Forbes, Miguel Morales, motivul pentru care Simona Halep se află în această situație este că nu a câștigat niciun Grand Slam până acum, însă acesta este de părere că un alt factor decisiv îl reprezintă faptul că este născută în România.

Aceasta problema este destul de intalnita in marketing, cand vine vorba despre tenisul feminin. Sponsorii sunt mult mai interesati de sportivi din tari cu potential mai mare, precum Na Li (China) sau Sloane Stephens (SUA), dar si de sportivi care arata bine, cum ar fi cazul Annei Kournikova”, a spus Morales într-un interviu pentru ziare.com.

În ciuda faptului că s-a născut într-o țară din estul Europei, americanul spune că Simona are mari șanse de a deveni un superstar internațional.

Cu siguranta ar fi fost un produs de marketing mai bun daca era din China sau SUA, in locul unei piete mici precum Romania. Totusi, jucatorii care castiga constant devin staruri internationale, indiferent de locul unde s-au nascut. Novak Djokovici este un exemplu care sustine aceasta teorie”, mai spune jurnalistul Forbes.

Comentarii Facebook