Concurs de anduranta ecvestru la Refugiul Caii Lupilor, Bistrita-Nasaud! Participa si cluburile Napoca si Taraxacum din Cluj


Un concurs de anduranta ecvestra va fi organizat in perioada 2-4 septembrie, la Refugiul Caii Lupilor, din localitatea Sieu-Sfantu, judetul Bistrita-Nasaud.

Concursul National de Anduranta - etapa zonala este organizat de proprietarii bazei, Refugiul Caii Lupilor, in colaborare cu Clubul Hipic Taraxacum (Cluj, localitatea Mihaiesti) si Federatia Ecvestra Romana.

"Anduranta, sportul ecvestru in care comuniunea om-cal atinge valori maxime, este punctul de intalnire intre cele doua ferme cu profil ecvestru, Taraxacum, club afiliat la FER, ce a adus judetului Cluj cele mai bune rezultate in ultimii ani, in disciplinele  obstacole, proba completa si anduranta, si Caii Lupilor, centru ecvestru recunoscut pentru activitatea de agrement si drumetie calare", anunta organizatorii concursului.   

In competia oficila s-au inscris calareti profesionisti care vor concura in probele de 30 km, 60 km, 80 km, alaturi de calareti amatori ce vor alerga pe distanta de 20 km. Concurenti din toata tara isi vor incerca fortele pentru a-si conduce caii cu succes in aceste curse de rezistenta pe distanta lunga. Ei vor reprezenta cluburile: Horses Silvana (Satu Mare), Drosera (Carei), Romsilva (Radauti) si Cai de Legenda (Sucevita), Lipicai (Sfantu Gheorghe), Hipogrif (Joseni), Huszar (Miercurea Ciuc), Forras (Odorheiu Secuiesc), Napoca si Taraxacum (Cluj).

Evenimentul va avea trei sectiuni: ziua de vineri se adreseaza exclusiv reprezentantilor cluburilor (sedinta tehnica si inspectia veterinara), sambata – concursul propriu-zis (ora 9.00 – start 60 si 80 km; ora 10.00 – start 30 km; ora 12.00 – start 20 km amatori; ora 18.30 – premierea), duminica va fi dedicata publicului larg ce doreste o initiere in arta echitatiei sau o destindere calare in natura.

Sponsorii evenimentului sunt Panemar, Tnuva, Agrom Dorna, Purina, Bio Vet, Tegola, Servicii Publice, Equitana, B Radio.

Comentarii Facebook