Clujul va găzdui meciuri de la EuroBasket 2017. Emil Boc, Ghiță Mureșan și Victor Ponta au susținut România - FOTO

 

Polivalenta Cluj-Napoca va gazdui meciurin din cadrul Campionatului European de baschet masculin, Eurobasket 2017, a anunțat de puține momente FIBA.

 

Federația Internațională de Baschet a precizat că EuroBasket2017 va fi găzduit de Finlanda, Israel, România, Turcia, iar faza finală a competiției va avea loc la Istanbul, în Arena ”Sinan Erdem.

 

După succesul Campionatul European de Baschet 2015, care a fost găzduit pentru prima dată în mai multe țări, board -ul FIBA a decis ca și în 2017 să se repete aceeași ”rețetă”.

 

FIBA scrie că Turcia și Finlanda au un trecut în găzduirea meciurilor din Eurobasket, dar pentru Israel și România organizarea unui astfel de eveniment este o premieră.

 

Clujul este remarcat de Federația Internațională de Baschet ca având deja experiență în meciurile de baschet internaționale, după ce a fost gazda EuroBasket Women 2015.

---------------

UPDATE

 

Cluj-Napoca a castigat organizarea unei grupe a Campionatului European de Baschet Masculin din 2017!!!

 

Impreuna cu echipa propusa de Federatia Romana de Baschet am sustinut si castigat azi organizarea in Sala Polivalentă Cluj-Napoca a unei grupe a Campionatului European de Baschet din 2017! Sustinerea a avut loc la Munchen in fata Federatiei Internationale de Baschet. Ma bucur inca o data ca realizarea Salii Polivalente in Cluj-Napoca - singura din Romania capabila sa gazduiasca evenimente europene si mondiale de profil - aduce beneficii financiare si de imagine minunatului nostru oras!

 

In 2017 sase echipe nationale de baschet masculin din Europa - inclusiv Romania - vor juca in Sala Polivalenta Cluj-Napoca! Multumesc clujenilor pentru ca din banii lor am realizat aceasta bijuterie sportiva, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca!”, a scris primarul Emil Boc pe Facebook.

 

Din delegația României care a fost la Munchen au făcut parte preşedintele Federației Române Baschet, Horia Păun, Adrian Voinescu, expertul în relaţii internaţionale al FRB, secretarul de stat Carmen Tocală, Ghiță Mureșan, vicepreşedintele U BT Cluj, Mircea Cristescu, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

 

Grupului i s-a alăturat și fostul premier Victor Ponta, prezent la Munchen.

Comentarii Facebook