Clujul, unul dintre orasele care ar putea gazdui meciuri la Euro 2024. Vezi ce investitii sunt necesare!

Clujul poate gazdui, alaturi de Bucuresti, meciuri la Euro 2024, daca Romania ar castiga dreptul de a organiza aceasta competitie, crede Mircea Sandu.

 

"Pe langa Bucuresti si Cluj, unde avem deja stadioane, ar putea fi luate in calcul Timisoara, Brasov, Craiova, Constanta sau Iasi", a declarat Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, potrivit Pro Sport.

 

Jurnalistii de la Ziarul Financiar si Pro Sport sustin ca pentru a spera la primirea dreptului de organizare a Euro 2024, Romania trebuie sa aiba pana in 2016-2017 mii de kilometri de autostrazi, cai ferate moderne, aeroporturi de nivel european si capacitatea de a gazdui sute de mii de turisti. O prima evaluare arata ca sunt necesare investitii de cel putin 18 miliarde de euro.

 

Clujul este unul dintre orasele favorizate pentru ca va avea un stadion european, viitorul Cluj Arena. Va trebui insa terminata autostrada Transilvania, cu doua iesiri spre Ungaria, Bors si Arad, lucrari estimate la 6-8 miliarde de euro, va trebui reabilitata calea ferata Bucuresti-Cluj, dar si continuata modernizarea Aeroportului. De asemenea, jurnalistii sustin ca este necesara si constructia unor hoteluri care sa asigure cazarea turistilor la nivel european.

 

"E realizabil. Tineti cont ca vorbim despre 2024, adica 13 ani de acum inainte, timp in care sa construim infrastructura. Fara implicarea politicului, indiferent cine e la putere, nu e insa posibil. Voi avea o discutie cu premierul Emil Boc despre aceasta problema", a declarat Mircea Sandu pentru Pro Sport. Acesta a precizat ca premierul Ungariei si-a dat acordul pentru organizarea in parteneriat a Euro 2024.

Comentarii Facebook