Cluj Crusaders a câștigat la Reșița și e în drum spre cucerirea cupei ROBOWL VI

 

Cluj Crusaders a câștigat meciul de la Reșița și e în drum spre cucerirea cupei ROBOWL VI.

 

În cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Fotbal American, Cluj Crusaders a obţinut prima victorie din acest sezon, reuşind să treacă, cu uşurinţă de debutanta, Reşiţa Locomotives. 

 

Spectaculozitatea meciului nu a fost ȋncurajată de vremea ploioasă, ȋnsă puţinii spectatori bănăţeni au asistat la un meci frumos oferit de clujeni şi ȋncheiat dezamăgitor pentru gazde.

 

Cu o pregătire superioară şi experienţă vastă, ”Cruciaţii” nu au dat dovadă de milă ȋn ofensivă, ȋn timp ce defensiva a provocat şi profitat de greşelile reşiţenilor, care au jucat pentru prima dată ȋn faţa propriilor suporteri.

 

În primul sfert, Florin Oltean a ȋnscris două touchdown-uri (12 puncte), urmat de Jeremy David - un touchdown (6 puncte) şi Dan Crâsnic – un touchdown (6 puncte).

 

Paul Cȋrjă a ȋnscris 6 puncte, iar Running Back-ul cu numărul 21, a mai ȋnscris un touchdown (6 puncte) şi a transformat o conversie de 2 puncte, la sfârşitul primei jumătăţi a meciului. 

 

A doua parte a partidei a impus acelaşi ritm alert al ardelenilor, iar antrenorul Rafael Ruiz a reuşit să introducă pe teren toţi componenţii echipei clujene. Astfel, ”bobocul” Petrişor Dumitrache, a ȋnscris pentru prima dată 6 puncte printr-un touchdown. 

 

Frumuseţea sportului este adesea umbrită de evenimente neplăcute, iar jucătorul clujean, de origine franceză, Salim Dabboura, a ȋncheiat sezonul CNFA 2015 prematur, datorită unei fracturi la gleznă la sfârşitul sfertului trei.

 

În ultimul sfert, Florin Oltean, şi-a mai trecut ȋn palmares 8 puncte, acumulate printr-un touchdown şi o conversie reuşită de 2 puncte, ȋnchizând partida cu scorul de 52-0 pentru Crusaders.

 

Astfel, echipa locală de fotbal american ocupă prima poziţie ȋn clasamentul Conferinţei de Nord-Vest a CNFA 2015, urmată de Timişoara 89ers şi Reşiţa Locomotives. 

 

În cadrul aceleaşi Conferinţe, săptămâna trecută, Timişoara 89ers au câştigat meciul cu Reşiţa Locomotives cu scorul 49-0.

 

În Conferinţa Sud-Est formată din Bucureşti Rebels, Bucureşti Warriors şi Mureş Monsters, primul loc este ocupat momentan de Rebels care i-au bătut pe Monsters cu 60-3, urmată de Warriors care au reuşit să ȋnvingă echipa mureşeană cu scorul 40-19.

 

Duminică, 05.04. 2015, Cluj Crusaders are nevoie de susţinerea clujenilor pentru a se menţine pe primul loc ȋn cadrul Conferinţei de Nord-Vest, când este programat meciul cu rivala Timişoara 89ers. Partida ȋncepe la ora 11:00, pe terenul de rugby din Parcul Sportiv Universitar „Prof. Dr. Iuliu Haţieganu”, iar intrarea la meci este liberă.

Comentarii Facebook