CFR Cluj ar putea pierde primul loc in Liga1 din cauza unor chestiuni birocratice

 

Poli Timisoara poate castiga la masa verde (3-0) partida cu Rapid , pe care o pierduse pe teren cu 0-1 deoarece doi dintre jucatorii folositi de giulesteni nu ar avea incheiate formalitatile de transfer.

 

In aceasta dupa-amiaza Gazeta Sporturilor a publicat informatia ca o contestatie a clubului timisorean privind meciul cu Rapid a fost admisa de Comisia de Disciplina a LPF iar clubul Rapid a fost sanctionat cu pierderea cu 3-0 a meciului. Poli Timisoara a sesizat faptul ca jucatorii rapidisti Dacian Varga si Tiberiu Balan, transferati recent si care au jucat in meciul mentionat, nu au in regula toate actele de transfer.

 

Informatia a inflamat peste masura spiritele, oficialii clubului bucurestean sustinand cu vehementa ca toate formalitatile necesare au fost indeplinite. Mai mult, patronul Rapidului , George Copos, a declarat intr-o interventie televizata ca daca echipa sa va fi depunctata din acest motiv o va muta in Liga a IV-a.

 

Marian Iancu, patronul clubului Poli a confirmat informatia si a declarat intr-o emisiune televizata : "Ma bucur ! Meritam sa fim pe primul loc. Doar ghinionul a facut sa pierdem acel meci. E ceva normal ! Daca nu contestam eu, sareau altii si puteau sa piarda mai multe meciuri cu 3-0. Eram dator Timisoarei sa actionez in interesele clubului pe care il reprezint."

 

In urma cu o jumatate de ora (ora 18.00), site-ul sport.ro a publicat informatia ca Comisia de Disciplina ar fi hotarat totusi la finalul sedintei sa nu ia o decizie pana nu se va pronunta Comisia de solutionare a litigiilor din cadrul LPF.

 

"In legatura cu contestatia depusa de FC Timisoara privind dreptul de joc al fotbalistilor, Comisia de Disciplina a suspendat solutionarea, cel mai probabil pana saptamana viitoare, pana la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor.

Asta inseamna ca asteptam punctul de vedere al Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor privind dreptul de joc si a exercitarii dreptului de joc al celor doi fotbalisti. Probabil Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor va judeca acest aspect in urmatoarea lor sedinta, iar solutia va fi trimisa catre noi. In sedinta Comisiei de Disciplina se va lua o decizie in acest caz"
, a declarat Ion Neagu, presedintele Comisiei de Disciplina a LPF, conform sport.ro

 

In cazul in care Timisoara castiga la masa verde partida cu Rapid , va avea 38 de puncte, la fel ca si CFR , dar un golaveraj mai bun , si implicit va urca pe primul loc in clasament.

 

 

Comentarii Facebook