CFR Cluj ajunge în Divizia B! Paszkany vorbește despre țepe de 17 milioane de euro

 

Arpad Paskany, patronul CFR Cluj, a vorbit despre probabilitatea ca echipa să joace pe viitor în liga a doua

 

Cu mare probabilitate, în următorii 5-7 ani CFR nu o să mai joace la nivel european, poate nici în prima ligă din România, dar de murit CFR nu va muri. Sunt multe exemple în Europa, la nivel de cluburi. Napoli, FC Koln, West Ham United, etc. Au trecut prin purgatoriul unei ligi inferioare şi, curăţate, aceste cluburi au ajuns din nou în frunte. Atâta că, pentru asta, e nevoie de o înţelegere colectivă, de un spirit de solidaritate al suporterilor care, în momentul actual, din păcate...După părerea mea, în Ardeal nu există şi nu cred că în următorii 10-15 ani o să existe”, a spus Paszkany, conform știridesport.ro.

 

Afaceristul se plânge că alte echipe primesc finanțare din bai publici, iar el pune bani din propriul buzunar.

 

Un alt aspect, dacă te uiţi în Liga 1, vezi că cea mai mare nedreptate e că două treimi dintre cluburi sunt menţinute în viaţă din bani publici şi asta se întâmplă în defavoarea investitorilor privaţi. Aşa se întâmplă, de exemplu, cu Viitorul lui Hagi, care, dacă nu mă înşel, a migrat parcă în a treia comună - orăşel pentru bani. De asemenea, Botoşani, Craiova, Mediaş, Târgu Mureş, Târgu-Jiu (sindicatele) Petrolul, etc., sunt întreţinute din bani publici, deci din banii noştri, ai tuturor, joacă fotbal din impozitele plătite de noi. În cazul lui CFR Cluj, un Gicu din Bucureşti scoate de pe raft dosarele cu impozite şi, unilateral, în afara legii, spune că mai trebuie să plătim statului 10-11 milioane de euro dacă mai vrem să jucăm fotbal cu ”Băieţii mari”, a continuat Paszkany.

 

El face referire la cele 11 milioane de euro pe care ANAF -ul le impută echipei. ”Un aşa zis "Gicu" din Bucureşti, de la ANAF, de pe o zi pe alta, spune că, după părerea lui, în ultimii 5 ani clubul trebuia să plătească aproximativ 6 milioane de euro, impozit pe salarii. Şi, după calcularea penalităţilor de întârziere, dintr-odată, a apărut în presă că sunt de plătit 11 milioane de euro la Stat. Desigur, iniţial am crezut că e o glumă proastă, dar, după 3 zile, a venit pe fax şi înştiinţarea oficială. Aşa ceva nu există în nici o ţară normală din punct de vedere fiscal”, a mai afirmat omul de afaceri.

 

Înainte de a lucra cu impresarul Răzvan Zamfir, Paszkany susține că a luat țepe de 17 milioane de euro. ”Înainte de a veni Razvan, Iuliu s-a bazat pe impresari care, impreuna cu asociatii lor portughezi, ne-au cam pacalit. Asa au ajuns la CFR Frangipane, Amoreirinha (am platit un milion de euro pentru el) si altii. A urmat mega-pierderea Fabbiani, Hirschfeld, Dorsin, Sandberg, Yssouf Kone, Ogbonna (au mai fost cel putin cinci), care, de la primul pana la ultimul, au plecat pe gratis de la CFR. Aducerea lor la CFR, plus managerii si salariile platite, ne-au costat intre 15 si 17 milioane de euro. Dupa aceea a venit dusul rece de la Mandorlini (De Zerbi, Bottone si altii), cu inca 7 milioane, plus Mandorlini si staff-ul lui, salarii, bonusuri, despagubiri la plecare, inca mai mult de 5 milioane de euro. Daca ii mai adaugam pe Gabi Muresan (850.000 de euro la Bistrita), Hora (700.000 de euro la Bistrita), plus Cristi Bud, pentru care am platit un milion de euro cand l-am transferat de la Medias, si care au plecat tot gratis de la noi, pe langa asta noi platindu-le salariile unora dintre ei chiar daca jucau in alta parte sub forma de imprumut, avem tabloul general al tepelor. Chiar daca, de exemplu, Gabi Muresan ne-a si ajutat mult”.

Comentarii Facebook