Sport

CFR Cluj acuzată că face iarăși șmecherii. Scandal după meciul cu Dinamo

   

CFR Cluj a câștigat meciul cu Dinamo după un penalty acordat de centralul George Găman în minutul 36 al partidei.

 

Arbitrul George Gămana văzut un presupus henţ al lui Nedelcearu, iar apoi a arătat punctul cu var. 

 

Fostul mare arbitru internaţional Adrian Porumboiu i-a criticat fără menajamente pe George Găman şi pe asistentul Octavian Şovre, precizând că decizia pe care aceştia o aveau de luat era extrem de simplă: să lase jocul să continue, în condiţiile în care balonul l-a lovit în umăr pe Nedelcearu.

 

Faza trebuie descompusă profesional. Poziţia arbitrului la acea fază este una greu de acceptat. Dacă observatorul sau cei care instruiesc, în momentul în care arbitrul stă cu spatele către asistent, asta e o poziţie mai mult decât neadecvată. Probabil ar trebui să-şi caute o poziţie încât să-şi mărească unghiul de vedere.

 

Nu poate să fie vorba de penalty la acea fază, iar în astfel de meciuri nu dai penalty decât atunci când eşti sigur 100%. Când dai un astfel de 11 metri, ai ceva care te macină. E un penalty care n-a existat.

 

L-am lăudat pe acest băiat în trecut, dar acum nu-mi mai place. S-a şmecherit prea repede... Nu are nicio scuză pentru că repetă anumite decizii.

 

Sunt surprins de maniera generală pe care o are la meciuri, eu lăudându-l în trecut cu cea mai mare satisfacţie.

 

Acum, ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă cu faza respectivă. Presupunând că ar avea dreptate, că mingea l-a lovit în mână (n.r. pe Nedelcearu), că a dus braţul într-un gest voit. Aţi văzut că i-a dat mâna pe spate? Că mâna se duce în spate în mod normal din acea lovitură. Eu nu am văzut că şi-a deplasat mâna [...]

 

Cea mai bună poziţie o avea domnul Şovre aici. Iar domnul Şovre, la ce antecedente are cu CFR-ul, şi dacă îl împuşca, el tot nu arăta ce trebuia să arate! Vă uitaţi în caseta lui, cu câte nenorociri a făcut cu CFR-ul, cu Kovacs şi Haţegan, atâtea de multe au încât acolo a rămas aşa, pe bandă rulantă. Puteau să tragă şi cu pistolul, el nu a văzut pistolul [...]

 

Asistentul Şovre avea tot câmpul vizual să vadă că n-a fost henţ, dar i-a convenit varianta asta. Fiind aproape, fiind acolo, au legături prea puternice, prea stânse şi nu uită treaba asta. Nu vor uita anumite lucruri pe care le-a făcut CFR-ul.

 

Octavian Şovre nu e la prima decizie de acest gen, iar Găman ar face bine să lase ecusonul FIFA, că e prea greu pentru el. Să dai penalty la această fază...

 

Şmechereşte, asta a aşteptat, asta a venit. Şi a punctat-o băiatul (n.r. George Găman) [...]

 

E o fază banal de simplă, pe care trebuie să o judeci că d-aia eşti arbitru. Eu nu cred că a fost cu dedicaţie. Dar la ce antecentede au... Şovre, Kovacs, Haţegan... Sunt trupa de balet a CFR-ului de o viaţă. Şi nu cred că au cum să se schimbe, să se modeleze acum. Acum, păcat că a intrat şi Găman rapid. Sunt lucuri care se pot întâmpla şi lucruri care nu se pot întâmpla.

 

Cum să nu vezi tu, asistent cu experienţă. Să nu-i spui prin cască. Semnalizezi şi cu fanionul dacă e cazul. E o treabă în care reiei jocul cu minge de arbitru şi nu e nicio problemă.

 

Nu putea (n.r. Şovre să aibă reacţie). Reacţiile erau demult... Reacţiile erau şi prin buzunare. Mă rog, nu avea ce să mai... Îi leagă treburi de nezdruncinat", a declarat Adrian Porumboiu la ProSport LIVE.

11-8-2017, 12:25
31 vizualizări
8 comentarii
Ce FuRa hoții din gruia 13-8-2017, 11:55
Carlos11-8-2017, 15:53
Boz.gori blatisti !
Santana11-8-2017, 23:10
mitici?
Superter CFR11-8-2017, 13:55
Cam n-a fost penalty.
U Cluj13-8-2017, 9:58
Mda, ii clar. Io zic ca se poate suspenda deja campionatul si s-o declare oficical campioana pe ***. Si va mai mirati ca nu va iubeste nimeni ! "The blatishtii" ordinari !
Mutu facut ,,praf,, de CFR11-8-2017, 13:22
Si uite asa apar tot felul de fosti arbitri corupti(care chiar au facut avere din spagi si valize pline cu bani)sau fosti fotbalisti drogati si corupti care au facut avere din vanzarea meciurilor si comenteaza la intimidare.Pai au avut destule ocazii,ca nu au inscris asta arata valoarea lor de mitici adevarati.S-a vazut dupa ce au sarit pe arbitru ala s-a speriat si a inceput sa fluiere impotriva CFR-lui.Oricum adevarata valoare a fotbalului romanesc se vede in cupele europene si la nivel de nationala.
bula11-8-2017, 14:34
CORECT!!!
Sandu11-8-2017, 15:51
Una peste alta o victorie nemeritata obtinuta dintr-un penalty inventat.Daca v-ati fi uitat mai atenti Petrescu a urlat din primul minut la fiecare decizie a arbitrului,asa facea si la Urziceni.

Cele mai citite ştiri din Sport

645 vizualizări
18-9-2018, 16:52
Șoc în lumea sportului! O atletă de 22 de ani a fost asasinată pe teren» Vezi tot
597 vizualizări
18-9-2018, 10:45
Iuliu Mureşan: ”Avem jucători care fumează”» Vezi tot
319 vizualizări
19-9-2018, 16:48
SportsFestival Cluj / Vlad Moldoveanu, U-BT Cluj-Napoca, vrea sala plină la meciul cu Panathinaikos - VIDEO» Vezi tot
299 vizualizări
18-9-2018, 17:28
Ieșire impulsivă a Irinei Begu, la turneul de la Seoul: Du-te la Sharapova!» Vezi tot
87 vizualizări
17-9-2018, 10:56
Baschetbalistul american înjunghiat la Brăila: ”S-au luat la ceartă cu noi pentru că sunt negru”» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?