Miercuri 24 Aprilie

Ce spune președintele FRT înaintea meciului de tenis România - Germania, de la Cluj


Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, că echipa României este favorită în meciul cu Germania, din cadrul Fed Cup, disputat săptămâna următoare la Cluj.

Dacă facem o comparație, consider că Cehia are un plus de valoare față de adversara noastră de acum, Germania. Și statistica ne arată același lucru, Cehia a câștigat ultimele trei ediții ale Fed Cup. Așa că este mai puternică. Asta nu înseamnă că va fi ușor pentru noi. Dacă în fața Cehiei plecam cu a doua șansă, acum, împotriva Germaniei suntem favoriți”, a spus Cosac, pentru Agerpres.

Totuși, acesta a precizat că în întâlnirea cu Germania va fi o presiune suplimentară, deoarece de acest rezultat depinde menținerea în Grupa Mondială.

Sunt convins că va fi un meci echilibrat. Iar pentru noi și o presiune suplimentară pentru că e baraj și ne dorim extrem de mult să rămânem în Grupa Mondială. Germania vine cu cea mai bună echipă a ei din ce am înțeles, adică nu vor lipsi Kerber sau Petkovic. Dar eu am foarte mare încredere în fetele noastre”, a afirmat președintele.

Totodată, șeful FRT a precizat că suprafața de joc (zgură) a fost aleasă de jucătoare și că este în avantajul nostru.

Meciul România - Germania, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, se va juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe zgură, în zilele de 16 și 17 aprilie.

Comentarii Facebook