Căpitanul echipei de baschet U-BT se retrage după ce a adus titlul la Cluj: Am avut un sezon extraordinar



Căpitanul echipei de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca, Tudor Jucan, și-a anunțat retragerea. Decizia jucătorului a venit imediat după ce clujenii au reușit să câștige Campionatul României.

Într-un interviu pentru site-ul echipei, Jucan spune că a avut parte de ”un sezon extraordinar” și a lăudat modul în care Mihai Silvășan a condus clubul.

Într-adevăr, am avut un sezon extraordinar și țin minte când l-au numit pe Silvă, mi-a spus că vrea să fiu căpitanul de echipă, că vrea să continuăm împreună. Nu a a fost ușor, mai ales începutul, a fost extraordinar de greu, dar până la urmă fiecare jucător a înțeles ce are de făcut și am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Și, chiar vorbeam cu băieții, am mai fost la două echipe căpitan, dar așa atmosferă cum a fost acest sezon nu am mai întâlnit nicăieri. S-a văzut că suntem o echipă pentru că și în momentele grele am reușit să învingem. Lui Silvă nu i-a fost greu să se impună, pentru că, după părerea mea, și-a ales jucătorii foarte bine, știam ce poate, știam ce potențial are, dar, într-adevăr, să câștigi în primul an de antrenorat trei trofee ai nevoie și de puțin noroc. Mă bucur foarte tare că a reușit și mă bucur că am fost alături de el în primul an ca antrenor principal și că am câștigat toate trofeele!”, a declarat Tudor Jucan pentru u-bt.ro.

”Juki” a precizat că era decis să pună punct carierei sale de baschetbalist încă de când a fost în cantonament cu echipa la Mediaș, precizând că ar fi renunțat chiar dacă nu ar fi reușit să câștige titlul.

Pentru mine a fost un sezon foarte, foarte greu. Am avut niște jucători extrem de valoroși, despre care toată lume știe ce pot, iar despre mine știe toată lumea că nu sunt un jucător spectaculos, tot timpul am tras pentru echipă și era foarte greu. La începutul sezonului am jucat mai mult, dar acum, pe final, am jucat mai puțin, pentru că fizic am început să simt acești 14 ani de carieră. A început să mă doară tot corpul. După cantonamentul de la Mediaș, am decis să pun capăt carierei, pentru că acolo am simțit că mă dureau toate și atunci am decis, împreună cu soția mea și cu familia, am zis că acesta e ultimul an pentru că efectiv nu mai pot. Mai aveam un an contract, dar am vorbit cu Mircea și Silvă și i-am anunțat. La Mediaș au fost niște cantonamente foarte intense și am zis că nu vreu să fie urmări mai grave pentru viitor”, a mai spus căpitanul echipei.

Comentarii Facebook