Campionatele Internaționale de Atletism ale României pe Cluj Arena

 

Campionatele Internaționale de Atletism ale României vor debuta pe Cluj Arena, vineri, 6 iunie.

 

Competiția se va desfășura pe Cluj Arena și se va bucura de prezența celor unor nume importante ale atletismului românesc: Marian Oprea, Bianca Răzor, Angela Moroșanu, Alina Rotaru sau Andreea Ogrăzeanu.

 

Campionatele Internaționale de Atletism ale României reprezintă prima competiție de acest gen ce se desfășoară pe Cluj Arena, semn că pe edificiul construit în 2011 se pot „produce” și alte sporturi în afară de fotbal și rugby. De altfel organizarea acestei prestigioase gale conferă stadionului clujean statutul de arenă polisportivă, așa cum el a fost proiectat. 

 

Pe 6 iunie, la Cluj va ajunge una din cele mai vechi întreceri din Europa. În septembrie 1948, la prima ediție a Internaționalelor de Atletism ale României, au participat Olga Gyarmati, Imre Nemeth și Emil Zapotek, cei ce recent câștigaseră medalile de aur la Olimpiada de la Londra la săritura în lungime, aruncarea ciocanului și 10 000 de metri. 

 

”Cum sunt un adept al performanței exprimată în toate domeniile de activitate, îmi doresc ca această competiție să-și recâștige faima de altădată. Să-i adune la start pe marii atleți ai lumii, de pe toate continentele. Dacă anul trecut, la scurt timp după ce am devenit președintele Federației Române de Atletism, competiția a fost găzduită de Stadionul Dinamo din București, ediției cu numărul 59 îi vom da o mai mare amploare, locul de desfășurare fiind pe superba Cluj Arena”, a spus președintele forului, Ion Sandu. 

Comentarii Facebook