C.S Politehnica Cluj, revelatia acestui sezon la Oina

 

La sfârșitul săptămânii trecute (17-18 iunie), la Onești, a avut loc primul turneu play-off al Campionatului Național de oină pentru seniori.

 

La startul competiției s-au aliniat cele mai puternice patru echipe din țară, calificate în urma turneului regulat de la Cluj, în ordinea punctelor din clasament: Frontiera Tomis Constanța (21 puncte), Straja București și Politehnica Cluj (ambele, cu câte 17p) și Biruința Gherăești (15p). 

 

Așa cum era de așteptat, întâlnirile au fost extrem de echilibrate, iar rezultatele greu de prezis. Marea revelație a acestui sezon rămâne Politehnica Cluj, care a învins una dintre marile favorite la titlu, Straja, urcând pe locul secund în clasament. Deși a pierdut în fața rivalilor de la Straja, Frontiera Tomis se menține în fruntea clasamentului, după victoriile obținute în disputele cu clujenii și nemțenii.

 

Deși conditiile meteo nu au fost tocmai favorabile pentru jocul de oină, echipele participante au reusit să ofere un spectacol deosebit. În acest sens apreciez, în mod deosebit, efortul făcut de jucători. Mă bucur că la competiție au fost prezenți numeroși profesori de pe Valea Trotușului, care au apreciat acest sport și au manifestat interes deosebit pentru implicarea în oină. Vom sprijini înființarea unor echipe aici și desfășurarea unor competiții proprii”, a concluzionat, cele petrecute la acest turneu, Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

 

Iată rezultatele înregistrate și clasamentul după turneul de la Onești.

 

Frontiera Tomis – Biruința Gherăești 17-10

Straja București – Politehnica Cluj 17-22

Biruința Gherăești  – Politehnica Cluj 10-13

Frontiera Constanța – Straja București 16-18

Straja București – Biruința Gherăești 10-10

Politehnica Cluj – Frontiera Constanța 8-12

 

În clasament, continuă să conducă Frontiera Tomis Constanța, cu 28 de puncte, urmată de Politehnica Cluj (24p), Straja București (23p) și Biruința Gherăești (19p).

 

Al doilea turneu play-off va avea loc la Iași, în perioada 15-17 septembrie.

Comentarii Facebook