Bute nici nu vrea să audă de retragere: ”Nu iau în calcul retragerea, facem evaluări!”



Pugilistul român Lucian Bute nici nu vrea să audă de retragere după eșecul din meciul cu Jean Pascal, sportivul precizând că momentan face evaluări pentru a vedea ce va face în continuare.

"Mă evaluez și ceea ce s-a întâmplat la ultimul meci, am vorbit cu staff-ul, nu am luat în calcul retragerea nicio secundă, nu e nicio tragedie, toți marii campioni au pierdut. O să mă ridic, vreau să continui. Nu am luat în calcul să schimb antrenorul, o să vorbesc cu staff-ul la Montreal și vom decide ce facem pe viitor. Sunt convins că ei au încredere în mine și eu la fel, datorită lor sunt ceea ce sunt azi. Cu Larouche mi-am apărat centura de nouă ori, nu e o opțiune să schimb din temelii staff-ul", a spus Lucian Bute la Digi Sport 3.

Bute nu își poate explica motivul pentru care nu mai lovește cum o făcea înainte.

"Nu pot să-mi explic de ce nu dau drumul la brațe cum dădeam înainte în situații de stres, dădeam 80 de lovituri într-o repriză, acum am ajuns la 15. Ceva în subconștientul meu s-a întâmplat. Poate fi de la meciul cu Froch, de la partida cu Andrade. Important e să am capul sus, încredere", a mai spus pugilistul.

Sportivul recunoaște că nu a boxat la capacitate maximă în meciul cu Pascal și a acceptat înfrângerea, spunând despre adversarul său că a meritat victoria.

"N-am boxat la adevărata mea valoare. Am dezamăgit toți fanii, am acceptat înfrângerea, Pascal a fost mai bun, a meritat victoria. În repriza a 11-a și a 12-a am demonstrat că sunt capabil. Am dezamăgit toți fanii, am acceptat înfrângerea, Pascal a fost mai bun şi a meritat victoria. Fizic n-a fost nicio problemă, cea mai bună repriză a fost a 12-a, am dat peste 40 de lovituri. E o problemă psihologică, când ajung în situații de stres, cu adversarul în față, ceva se întâmplă", a spus Lucian bute.

Despre remiza cu haitianul Jean Pascal, Bute a anunțat că aceasta este deja stipulată în contract, însă nu va avea loc foarte curând.

"E stipulată în contract revanșa cu Pascal, nu cred că va fi foarte repede, în următoarele luni. Fanii ar trebui să vadă o schimbare la mine, altfel de ce i-ar interesa? Dacă e nevoie să fac un meci înainte îl voi face, probabil pe viitor o să fie și revanșa. Eu am simțit până în ultima clipă că pot să-l bat pe Pascal, nu e mai bun decât mine", a mai spus pugilistul din Pechea.

Comentarii Facebook