Biletele pentru meciul România - Danemarca, de pe Cluj Arena, s-au epuizat. Vezi care este regulamentul suporterilor



Meciul de duminică, 26 martie, dintre România și Danemarca, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal 2018, se va juca cu caza închisă, toate cele 27.000 de bilete puse în vânzare fiind epuizate.

Conform FRF, porțile Cluj Arena se vor deschide la ora 19.15, iar începând cu ora 17.00, suporterii sunt invitați să participe la activitățile de divertisment pe care sponsorii echipei naționale le-au pregătit în Arena Fanilor. În acest perimetru, amplasat pe esplanada din piatră cubică din fața Sălii Polivalente vor fi organizate jocuri interactive, puncte de desfacere a materialelor promoționale, a băuturilor răcoritoare etc.

Accesul copiilor de orice vârstă în stadion se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces pe Cluj Arena doar însoțiți de o persoană majoră.

Pentru deținătorii de bilete care solicită schimbare tichetelor de acces deteriorate sau pe care sunt inscripționate date de identificare incorecte, Federația Română de Fotbal a amenajat un Punct de Preschimbare a Biletelor care va funcționa în incinta Sălii Polivalente, după următorul program:
- Vineri, 24 martie 2017, și sâmbătă, 25 martie 2017, orele 10.00-19.00;
- Duminică, 26 martie, orele 10.00-21.45.

Obiectele interzise vor putea fi depozitate în cele două puncte special amenajate la Sala Polivalentă și în zona porții de acces de lângă Hotelul Sport.

Posesorii de permise de parcare special emise pentru acest meci vor avea acces prin Splaiul Independenței, exclusiv dinspre Podul Garibaldi.

Autovehiculelor dotate cu instalație GPL le este interzis accesul în Parcarea Subterană.

Întrucât arterele din jurul Cluj Arena vor fi supuse unor măsuri de restricționare a traficului rutier începând cu ora 18.00, Federația Română de Fotbal face un apel către suporterii naționalei să vină din timp la stadion, pentru a se evita formarea ambuteiajelor.

Iată care sunt, conform FRF, regulile pe care trebuie să le respecte suporterii:

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, organizatorul de jocuri sportive stabilește regulile de conduită în stadion și poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Spectatorii care vor asista la jocul România-Danemarca sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația română și cu regulile enunțate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din stadion, poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage - după caz - răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală.

Obligațiile spectatorilor:
- să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine.
- să prezinte, la intrarea în arenă, biletul de acces și – la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor – actele de identitate (Carte de Identitate sau Buletin de Identitate); de asemenea, la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
- să nu cumpere bilete în scop de revânzare și să nu le vândă la suprapreţ.
- să nu introducă în incinta arenei inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe, steaguri sau alte suporturi care conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care incintă la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență
- să nu introducă și să nu afișeze însemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
- să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în „Cluj Arena” la jocul menționat.
- să nu pătrundă în incinta „Cluj Arena” sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice.
- să ocupe locul înscris pe bilet.
- să nu fumeze în spațiul stadionului; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică.
- să nu introducă în stadion bannere sau alte materiale de publicitate vizuală; este permis accesul în arenă doar cu steagurile naționale ale celor două țări, arborate pe suport din material plastic sau direct pe brațe.
Stațiile de amplificare sunt interzise în stadion.
- să nu escaladeze gardul inferior al tribunelor, spre terenul de joc, dar nici gardurile interioare de separare a sectoarelor din tribune și să nu se cațere pe balustrada care delimitează tribuna de terenul de joc.
- să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.
- să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.
- să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine/stewarzii.
- să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.
- să nu dețină arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
- să nu aibă asupra lor niciun fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene sau substanțe incendiare.
- sa nu dețină cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.
- să nu introducă niciun fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).
- să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.
- să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste (trimitere la link ul cu însemnele FARE).
- să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii.
- să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.
- să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.
- să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici alte obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse sau trepiede pentru aparatura electronică etc.)
- să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
- să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

În plus față de cele menționate, sunt interzise în incinta „Cluj Arena” următoarele:
- tricouri sau alte obiecte de îmbrăcăminte inscripționate cu texte, desene, litere sau simboluri care – în opinia organizatorului – au înțeles obscen, discriminatoriu sau provocator.
- dipozitive de șocuri electrice.
- camere foto și video profesionale.
- dispozitive de emitere a fasciculelor luminoase LASER.
- vuvuzela.
- animale de companie.

 

 

Meciul România - Danemarca se va juca duminică, 26 martie, de la ora 21.45, pe stadionul Cluj Arena, din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook