Baciu: Halep e profesionistă, e o ”țărancă puternică”. ”Și-a atins punctul maxim”

 

Simona Halep a pierdut cu scorul 4-6, 0-6, în meciul din sferturile de la Australian Open, jucat contra jucătoarei Ekaterina Makarova.

 

Contactat de sportnews.ro, jurnalistul Radu Banciu a comentat înfrângerea:

 

Nu mi se pare o surpriză colosală ceea ce s-a întâmplat în meciul dintre Halep și Makarova. Rusoaica jucase foarte bine până la această întâlnire, era în formă. Era de așteptat să se întâmple așa. Makarova stătea mai bine la forma de moment, deși Halep părea favorită. Asta nu însemană că Halep nu e mai bună decât rusoaica. Aia va intra în top 10 și cam atât, nu e vreo mare valoare”, a declarat Banciu.

 

Nu cred că o să fie mai bună decât a fost până acum. A atins punctul maxim. Cu siguranță, va mai câștiga meciuri, asta e clar. Serena Williams și Șarapova, cele două din fața ei, au un interes din ce în ce mai scăzut pentru tenis. Simona Halep e ambițioasă, dă dovadă de dărnicie, e profesionistă, o țărancă puternică, și sunt convins că va mai aduna victorii. Intră pe teren ca la coasă! <<Dă tare, dă tare…>>, așa își spune mereu. Muncește mult, se vede, dar e inferioară față de Serena Williams și Șarapova. Nu are cum să fie o jucătoare emblematică pentru tenis, cum e de exemplu Șteffi Graf, chiar dacă câștigă. Și Petra Kvitova a câștigat un Mare Șlem, dar nu este o jucătoare reprezentativă, e sub Halep”.

 

E profesionistă, n-am ce să-i reproșez. Își face treaba dacă e într-o formă fizică bună. Asta trebuie să faci când ești mediocru. Da, e numărul 1 în sportul românesc, în acest moment, dar cine să fie? Asta nu înseamnă că ești un mare sportiv”.

 

Simona Halep nu este în primii sportivi români din istorie, nici măcar la fete. La tenis, nu e la nivelul Virginiei Ruzici, care a câștigat la Roland Garros. Ruzici are palmares, n-are cum să fie sub Halep. Simona se bate la podium în tenisul feminin românesc. E a doua, după Ruzici. Între Halep și fetele noastre din tenis, în ultimii 10-15 ani, e clar o diferență. Da, Simona e peste toate acestea”, a continuat Radu Banciu.

 

Despre o comparație Halep - Hagi, Baciu a spus că: ”Nu are cum să fie! Hagi era net superior față de ceilalți jucători din echipa națională a României. El e cel mai mare fotbalist din istoria echipei Galatasaray, clar. Hagi ieșea în evidență, avea un talent nativ, era unic”.

Comentarii Facebook