Astra - U Cluj 4-3. Astra poate pierde meciul la masa verde din cauza unei GAFE

 

Astra a învins ”U” Cluj cu scorul de 4-3, dar giurgiuvenii ar putea pierde meciul din cauza unei gafe a staff-ului tehnic.

 

Formaţia din prima ligă a efectuat a patra schimbare în a doua repriză de prelungiri, dar fără să-şi epuizeze primele trei modificări în timpul regulamentar. Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), o echipă angrenată în Cupa României ar putea efectua a patra modificare, doar dacă îşi epuizează primele trei schimbări în timpul regulamentar, scrie prosport.ro.

 

Gheorghe Mulţescu i-a introdus pe Valentin Gheorghe şi pe Laurenţiu Buş în minutul 64, respectiv 76, iar ultimele două modificări le-a făcut în prelungiri. În minutul 118 a intrat Erico da Silva, iar în minutul 120 a fost aruncat în teren şi Koukou.

 

Articolul 30 din ROAF a fost schimbat în acestă vară. Până la startul acestui sezon situaţia privind a patra schimbare era destul de clară, ultima parte fiind îngroşată cu roşu după cum urmează: ”În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc".

 

Acum, FRF a scurtat paragraful privind a patra schimbare, lucru care nelămureşte cluburile: ”În faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri".

 

Ioan Ovidiu Sabău a declarat că Universitatea Cluj a semnalat posibila gafă a Astrei: ”Eu am sesizat această problemă. O să vedem ce spune regulamentul”. Centralul partidei de pe Cluj Arena a fost Horia Mladinovici. Ferencz Tunyogi şi Gabriel Bârjac au fost asistenţii săi.

Comentarii Facebook