Miercuri 24 Aprilie

Alex Bologa, un tânăr nevăzător care le dă o lecție de viață clujenilor. A cucerit argintul la Cupa Mondială de Judo



Alex Bologa este un tânăr sportiv care le dă o adevărată lecție de viață clujenilor. În ciuda faptului că este nevăzător, acesta a avut parte de numeroase reușite în lumea sportului, fiind un judokan renumit în întreaga lume.

De curând, acesta a reușit o nouă performanță, însușindu-și medalia de argint în cadrul Cupei Mondiale de Judo, desfășurată la Tașkent, Uzbekistan. Acesta a concurat împotriva altor 139 de participanți.

Conform reprezentanților Consiliului Județean Cluj, care l-au felicitat pe sportiv pentru performanța sa, Alex a reușit să câștige, cu puțin timp în urmă, medalia de aut la Campionatul European de Judo pentru Nevăzători, din Marea Britanie.

Totodată, în 2016, tânărul a reușit să aducă României o medalie de bronz la Jocurile Paralimpice care au avut loc la Rio de Janeiro - Brazilia.

Alex Bologa, în vârstă de 21 de ani, este absolvent al Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, iar în prezent este student la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Comentarii Facebook