Zona Lomb - locul unde va crește noul Cluj. Boc: Vorbim de 100.000 de locuitori și 20.000 de locuri de muncă - VIDEO


Primarul Emil Boc a prezentat stadiul lucrărilor la proiectul Cluj Innovation City, zona unde va ”crește” noul Cluj.  

Practic aici este zona unde se va extinde Clujul. Vorbim de un proiect de 100.000 de locuitori, cu peste 20.000 de locuri de muncă în marele proiect Cluj Innovation City. Faptul că acest proiect nu este doar pe hârtie, ci și o realitate, o demonstrează cele două proiecte care azi sunt în derulare aici: Centrul de Dezvoltare a Afacerilor și Centrul de Industrii Creative și IT. Acestea reprezintă primele investiții în centrul nou de dezvoltare a Clujului: Cluj Innovation City.

Aici Primăria are o cofinanțare de 50%. În general, cota de cofinanțare este de 2 și 15%, dar aici, pe aceste proiecte, cofinanțarea Primăriei este de 50%. Ambele proiecte sunt într-o valoare de aproximativ 95 de milioane de lei, reunite. Jumătate sunt bani puși de Primăria Cluj-Napoca, pentru a se realiza aceste investiții pentru locuri de muncă.

Termenul este 31 iulie 2015 este termenul de predare. Anul viitor este termenul limită de terminare a proiectelor pe fonduri europene, pentru că după 31 decembrie 2015 nu se mai decontează niciun leu din fonduri europene și toți banii rămași ar trebui plătiți de la bugetul local sau național”, a declarat primarul Emil Boc.

În plus, Primăria a făcut demersurile pentru a construi și un drum cu patru benzi și 1,6 km lungime, spre Lomb.

Am vorbit deja la ministerul Dezvoltării pentru un drum de acces spre Lomb, un drum pe 4 benzi și avem toate șansele să primim bani europeni, din economiile pe care le-am făcut. Chiar dacă nu este vorba despre suma integrală, măcar o parte din bani să îi primim pentru acest proiect”, a mai spus Boc. 

Centrul de Industrii Creative și IT este parte a acestui proiect. ”Are prevăzut o clădire cu patru corpuri, de 13.000 de mp utili. Clădirea cuprinde studiouri de filmare, studiouri de înregistrare audio, ateliere de producție. Vor fi create 334 de locuri de parcare, din care 209 vor fi în subteran. O altă componentă importantă va fi amfiteatrul verde, o zonă unde se pot organiza evenimente. În prima etapă se vizează crearea a peste 150 de locuri de muncă și atragerea a peste 26 de microintreprinderi”, a spus Ovidiu Câmpean, managerul proiectului. 

Comentarii Facebook