Ziua Poliției sărbătorită de la Cluj! Au fost demonstrații ale trupelor speciale SAS - VIDEO

 

Trupele Speciale ale Poliției Române, SAS, au făcut demonstrații în curtea Bibliotecii Central Universitare (BCU) Cluj cu ocazia Zilei Poliției Române. 

 

Polițiștii au coborât în rapel de la ultimul etaj al Bibliotecii, spre deliciul celor mici adunați să îi vadă, iar pitotehniștii au detonat o bombă găsită într-o mașină. La finalul demonstrației, câinii de poliție au făcut câteva exerciții alături de partenerii lor cu care merg în misiunile speciale.

 

În acest an, ceremonia care a marcat Ziua Poliției Române a avut loc la Biblioteca Central Universitară (BCU) Cluj, la eveniment participând mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, prefectul Clujului, Aurel Cherecheș, primarul Emil Boc și vicepreședintele Consiliului Județean, Vakar Istvan. 

 

Ceremonia a fost una specială, iar după discursuri a fost și un moment de reconstituire istorică cu Gărzile Naționale Române și Regimentul ”Avram Iancu” al voluntarilor ardeleni în Armata Română, înaintașii polițiștilor din ziua de azi.

 

Pentru a marca aceste momente, azi, la Biblioteca Centrală Universitară ”Lucian Blaga”, sub denumirea ”De la Gărzile Naționale, la structurile de ordine publică moderne - din istorie spre contemporaneitate” au fost prezentate o serie de expoziții tematice, fiind expuse documente vechi, bunuri de patrimoniu cultural național recuperate de polițiștii clujeni, uniforme de poliție, precum și opere de artă realizate de polițiști.

 

Vizitatorii au fost curioși să afle despre înființarea Gărzilor Naționale Române, despre miniștrii de interne ardeleni din guvernul României Mari, care a fost imaginea poliției clujene în presa vremii după momentul 1 Decembrie 1918, fiind încântați de momentul de historical reenactment cu Gărzile Naționale Române și Regimentul ”Avram Iancu” al voluntarilor ardeleni în Armata Română.

 

Au fost organizate și activități în aer liber, fiind expusă tehnica de lucru a criminaliștilor, a polițiștilor rutieri și a celor de acțiuni speciale. De asemenea, au fost amenajate un poligon de tir cu airsoft și un simulator laser pentru antrenamente de tragere. Polițiștii de acțiuni speciale au pregătit momente inedite, precum coborâri în rapel de pe acoperișul clădirii și exerciții demonstrative, inclusiv cu câinii de intervenție.

 

 

Un moment de o importanță deosebită pentru instituția noastră a fost marcat de semnarea contractului de finanțare a proiectului ,,Creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei pentru sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și a Unității Militare 0603 Cluj-Napoca”, proiect ce vizează o investiție totală de peste 78.000.000 de lei.

 

 

Expoziția organizată cu acest prilej poate fi vizitată în perioada 23 martie-20 aprilie 2018. 

Comentarii Facebook