Ziua Europeana 112, sarbatorita in 11 februarie si la Cluj


Ziua Europeana 112 este sarbatorita in 11 februarie si in Romania. Serviciul de Telecomunicatii Speciale va organiza in toate dispeceratele 112 din tara vizite pentru elevi.

Serviciul 112 aniverseaza in Europa 20 de ani de la infiintare. Acest numar este comun pentru toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene si este utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenta.

Din pacate, la 20 de ani dupa crearea sa, inca 3 din 4 europeni nu cunosc ca 112 este numarul de urgenta disponibil la nivel european. "112 este un serviciu pentru toti cetatenii europeni: este intr-adevar pacat ca ei nu sunt constienti de acest aspect. Toti impreuna, trebuie sa reusim in a face acest numar cunoscut de catre fiecare cetatean european", a declarat Emmanuel Paul, presedintele Fundatiei 112, cu sediul la Bruxelles.

 

Serviciul de Telecomunicatii Speciale organizeaza in 11 februarie in toate Dispeceratele 112 din Romania vizite ale elevilor. Copiilor vor afla amanunte despre modul in care functioneaza sistemul si cat este de important.

Comentarii Facebook