Miercuri 24 Aprilie

Ziua bolnavului, sarbatorita la Cluj prin rugaciune de catre greco-catolici


Episcopia Romana Unita, Greco-Catolica, de Cluj-Gherla celebreaza duminica, 13 februarie, "Ziua Mondiala a Bolnavului si a personalului sanitar". Manifestarea este organizata impreuna cu Asociatia Medicilor Catolici din Romania (AMCR), filiala Cluj.

"Tema aleasa de Sfantul Parinte Benedict al XVI-lea pentru celebrarea Zilei Bolnavului din acest an, este 'Prin ranile lui ati fost vindecati'. Duminica, 13 februarie 2011, Ziua Mondiala a Bolnavului va fi celebrata festiv la Catedrala greco-catolica "Schimbarea la Fata" in prezenta Episcopului Eparhial, a preotilor, a credinciosilor si a invitatilor – directori ai unor clinici din Cluj si alte personalitati ale lumii medicale clujene. O invitatie speciala la momentele de rugaciune pentru bolnavi si de reflectie asupra suferintei umane, a fost facuta si D-lui Dr. Florin Stamatian, Prefect al Judetului Cluj", se arata intr-un comunicat al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla.
  
Programul va incepe la "ora 10.00, prin intrarea in procesiune a reprezentantilor asociatiilor Bisericii care se ingrijesc de persoane aflate in suferinta. in catedrala vor fi intampinati mai multi bolnavi neuromotori de la scoala Ajutatoare din Baciu, persoane cu handicap neuropsihic de la Centrul de zi "Sfanta Maria", membrii ai Fundatiei "Credinta si Lumina", precum si reprezentanti  ai Asociatiei Caritas eparhial - Cluj. Cu totii vor purta cate o lumanare aprinsa pe care o vor depune in fata Crucii lui Isus Hristos, Cel care a luat asupra Sa suferintele lumii intregi, ranile Sale devenind izvor de vindecare si cale spre mantuire".

Sfanta Liturghie Arhiereasca va fi celebrata de Preasfintia Sa Florentin Crihalmeanu, care va prezenta Mesajul Sfantului Parinte Papa Benedict al XVI-lea pentru aceata zi.

La incheierea celebrarii liturgice va fi invitat la cuvant prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, si reprezentantul medicilor catolici, profesorul Florian Stefan, directorul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj.

PS Florentin va inmana si o diploma omagiala doctorului Eugen Lupu, presedintele AMCR Cluj, pentru activitatea de pana acum.  

Tot duminica, dupa Sfanta Liturghie, Episcopul de Cluj-Gherla va vizita bolnavii din doua clinici clujene: copiii de la Clinica de Neurologie infantila, iar de la ora 17.00, bolnavii de la Clinica Medicala III, unde se va celebra Slujba Vecerniei in capela greco-catolica.

Comentarii Facebook