Zero gripe AH1N1, dar dau "navala" virozele

In ultima saptamana, in judetul Cluj nu s-a inregistrat nici un caz de gripa, dar virozele sunt in crestere.

Oficialii Directiei de Sanatate Publica a judetului Cluj au anuntat ca in ultima saptamana s-au inregistrat 2.500 de cazuri de viroze respiratorii, fata de 2.389 in aceeasi perioada a anului trecut.

 

"Este o crestere care ne ingrijoreaza pentru ca asta inseamna ca pot aparea alte cazuri de gripa. Oamenii incep sa umble mai mult acum, fiind mai cald si pot aparea noi cazuri", a declarata Mihai Moisescu, directorul adjunct al DSP Cluj.

Moisescu a mai adaugat ca in ultima saptamana nu s-a inregistrat nici un caz de gripa, dar asta nu inseaman ca virusul AH1N1 bate in retragere.

Campania de vacciare continua, intre timp, chiar daca oamenii nu se mai inghesuie sa se imunizeze. "Am administrat pana acum 50 de mii de vaccinuri impotriva gripei AH1N1. Nu mai avem solicitari ca acum cateva saptamani, dar e si normal pentru ca nici nu s-a mai creat aceeasi isterie", a mai adaugat Mihai Moisescu.

Astazi, reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii i-au in discutie posibilitatea ridicarii starii de pandemie instituita anul trecut la nivel mondial.

Comentarii Facebook