Zeci de permise de conducere reținute de polițiști la Cluj. Care au fost cele mai des întlnite infracțiuni



Polițiștii clujeni au efectuat sute de controale și filtre rutiere pe tot parcursul săptămânii trecute, pe raza județului Cluj.


În perioada 13 – 19 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, o percheziţie, 11 acţiuni şi 248 de controale, precum şi 60 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Dintre aceste activităţi, 5 s-au organizat pe linie de ordine publică, 5 au vizat circulaţia rutieră, 3 s-au desfăşurat pe linie de investigaţii criminale (combaterea ilegalităţilor care aduc atingere patrimoniului persoanelor fizice şi juridice, depistarea persoanelor date în urmărire, etc.), iar două au vizat combaterea delictelor economice.

În cadrul acţiunii au fost constatate 15 de infracţiuni, dintre care 14 de fapte au fost depistate în flagrant delict. De asemenea, poliţiştii au identificat 18 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, şapte au fost reţinute pentru 24 de ore.

Totodată, au fost depistate două persoane urmărite şi au fost puse în aplicare patru mandate de executare a pedepsei închisorii.
S-a verificat activitatea a 132 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 461 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 807 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.042 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 19 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 146 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 809 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Poliţiştii rutieri au mai reţinut 53 de permise de conducere, cele mai numeroase pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi au retras 17 de certificate de înmatriculare.

Comentarii Facebook