Zeci de angajați ai Poștei Cluj și-au oprit activitatea! Vor salarii mai mari cu 200 lei



Zeci de angajați ai Poștei din Cluj, din schimbul de noapte ai Centrului Regional de Tranzit, au întrerupt spontan activitatea miercuri seara, aceștia fiind nemulţumiţi că nu li s-a aprobat majorarea salariilor cu 200 de lei net.

Liderul sindicatului Poştei Cluj, Carol Sinka, a declarat, joi dimineaţa, că alte nemulţumiri care au dus la protest se referă la condiţiile de muncă şi la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate.

"Angajaţii din schimbul de noapte au întrerupt spontan activitate, miercuri seara, la ora 23. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul în care au decurs negocierile purtate miercuri la Bucureşti de liderii sindicali cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română. Angajaţii nu au primit majorarea salariilor cu 200 de lei net şi am primit 100 lei brut, în condiţiile în care salariul mediu brut este de 1.300 de lei. Alte nemulţumiri se referă la condiţiile de muncă, lucrăm ca acum 30 de ani, sortarea corespondenţei se face manual, şi la deficitul de personal, probleme care nu au fost rezolvate. Nu s-a prelucrat nimic toată noaptea", a spus Sinka, pentru Mediafax.

Conform acestuia, există posibilitatea ca şi aproximativ 100 de factori poştali de la Oficiul Poştal de Distribuire (OPD) de la Gara Cluj-Napoca să nu iasă în cursă.

Comentarii Facebook