Zapada de 20 de cm in statiunea de la Baisoara. Partia este numai buna pentru schi


Partia de schi din statiunea Baisoara este pregatita si ii asteapta pe turisti. Salvamontistii sustin ca in aceasta dupa-amiaza si duminica se asteapta la o mare afluenta de schiori.

"Este zapada foarte buna. Nu ne asteptam nici noi ca in martie si dupa vremea calda care a fost sa avem iarasi 20 de cm de zapada. Se poate schia foarte bine si turistii sunt asteptati sa vina. Acum nu sunt foarte multi, dar in cateva ore vor aparea, iar maine va fi plin. Asa prognozam noi", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, Vasile Cipcigan, seful Formatiei Salvamont Cluj.

Temperatura in statiunea de la Baisoara este de -7 grade Celsius, numai buna pentru practicarea sportului pe schiuri si pentru o plimbare in natura, sustin salvamontistii clujeni. Teleschiul de pe partia de 1.200 de metri va fi pornit in jurul orei 12.00 si va functiona pe toata durata zilei, dar si duminica. "Schiorii au nevoie de telescaun asa ca va fi pornit tocmai pentru ei. Costa 4 lei urcarea, va functiona astazi pana tarziu si maine toata ziua", a mai spus Cipcigan.

Cei care nu doresc sa coboare pe partia de la Baisoara se pot da cu sania in zona special amenajata in fata hotelului Alpin, iar cei care prefera drumetiile pot face schi de tura, pe traseele montane din jurul statiunii. Vasile Cipcigan a spus ca astazi sunt programati deja 30 - 40 de schiori care vor bate la pas cararile de munte.

 

Foto: Baisoara.ro

Comentarii Facebook