Wouter Reijers este noul consul onorific al Olandei la Cluj Napoca. Consulatul a fost deschis astazi de ambasadorul Tanya van Gool


Wouter Reijers este noul consul onorific al Olandei la Cluj Napoca. Consulatul a fost inaugurat astazi, in prezenta ambasadorului Olandei la Bucuresti, Tanya van Gool.

Excelenta Sa s-a intalnit cu prefectul Florin Stamatian si cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, cu care a discutat despre importanta acestui Consulat, care va deschide portile investitorilor olandezi, dar nu numai.

"Suntem foarte mandri sa avem un Consulat Onorific al Olandei la Cluj-Napoca, al treilea din Romania, dupa Timisoara si Constanta. Clujul este un judet foarte important pentru Olanda. Speram ca, prin prezenta acestui consulat si in urma colaborarii cu autoritatile locale, sa crestem prezenta noastra in diferite domenii, nu numai economice si comerciale, ci si in educatie si cultura. in ultimii ani, foarte multe companii din Olanda au investit in zona Clujului si este important sa mentinem aceasta prezenta aici si sa o extindem si in alte judete", a declarat Tanya van Gool.

Consulul onorific al Olandei la Cluj Napoca, Wouter Reijers, a fost desemnat de Regina Olandei, si este prezent la Cluj din 1991, de cand si-a deschis o firma de consultanta.

"Rolul meu va fi de a pune Clujul mai bine pe harta investitiilor olandeze. Vom organiza diverse evenimente de promovare a regiunii, precum si misiuni economice si comerciale. Sunt mai multe companii olandeze care vor sa investeasca in Cluj si noi vom face tot posibilul sa le ajutam. Una dintre obligatiile mele este sa le ofer informatii acestor investitori, sa le explic ca aici se pot face afaceri bune", a declarat Wouter Reijers.

Consulatul va deservi judetele Cluj, Satu Mare, Maramures, Bihor si Salaj si isi va desfasura activitatea in sediul unei firme IT olandeze, de langa Cluj Napoca.

Olanda este cel mai mare investitor strain din Romania, cu 4,5 miliarde de euro investiti in tara noastra.

 

VIDEO  - interviu noul consul al Olandei la Cluj Wouter Reijers

Comentarii Facebook