Vremea se răcește în toată Transilvania în următoarea perioadă. Ce spun meteorologii despre ninsori


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a temperaturilor medii pentru următoarele săptămâni, respectiv pentru intervalul 23 noiembrie - 6 decembrie.

Astfel, în Transilvania, în intervalul celor două săptămâni de prognoză, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 3 — 7 grade și minime de—3 până la plus două grade, mediat pe regiune. Vor fi, însă, și zile cu o vreme rece, mai ales la sfârșitul primei săptămâni (zilele de 28 și 29 noiembrie).

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general moderate cantitativ, va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referință. Vor fi ploi, dar temporar și lapoviță sau ninsoare, în special în zonele perimontane.

De asemenea, la munte, regimul valorilor termice va fi unul apropiat de cel normal pentru perioada din an în care ne aflăm. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de zero până la două grade Celsius, iar minimele vor fi exclusiv negative, urmând a se situa în general între—7 și—4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni.

La peste 1.400 de metri altitudine vor predomina ninsorile, care temporar pot fi mai consistente, iar la altitudini mai mici vor fi și lapovițe sau chiar ploi. Izolat se va depune polei.

Comentarii Facebook