Vremea rea face victime la Cluj! Șoferul unei basculante a pierdut controlul asupra volanului și a cauzat un accident


Vremea neprielnică pare să le dea bătăi de cap șoferilor clujeni, neadaptarea vitezei la condițiile meteo fiind și principalul motiv pentru care a avut loc un accident rutier, pe raza localității Florești.

Ieri, în jurul orei 16:15, pe DN1 E60, pe raza comunei Floreşti, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane, pe fondul nepăstrării distanţei în mers, în condiţiile unui carosabil umed”, anunță repreentanții IPJ Cluj.

Un bărbat, de 51 de ani, din Băişoara, în timp ce conducea o autobasculantă pe DN1 E60, pe raza comunei Floreşti, pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers, în condiţii de carosabil umed, a intrat în coliziune faţă-spate cu vehiculul care îl preceda.

În urma impactului, conducătorul autoturismului condus regulamentar, un bărbat, de 27 de ani, din Câmpia Turzii, a suferi leziuni uşoare. Valoarea pagubelor materiale a fost estimată la circa 11.000 de lei.

Cercetările continuă în cauză pentru a se stabili circumstanţele exacte în care a avut loc accidentul.

 

În situaţia conducerii autovehiculelor în condiţii de ploaie, polițiștii recomandă să utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

 

De asemenea, aceștia recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruste a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

Comentarii Facebook