Vreme rece și ploioasă în următoarea perioadă! Cum va fi vreme până în octombrie



Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice pentru intervalul 19 septembrie - 2 octombrie, iar potrivit specialiștilor, se pare că temperaturile vor scădea drastic.

Astfel, în Transilvania, valorile termice se vor situa sub cele ce ar fi specifice perioadei în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 16...18 grade şi ale minimelor de 6...7 grade.

În cea de-a doua săptămână, odată cu creșterea ușoară și treptată a temperaturii, regimul termic se va apropia de cel normal pentru sfârșitul lunii septembrie și început de octombrie, iar mediat pe regiune, acesta se va concretiza în maxime de 18...20 de grade și minime de 7...9 grade.

În ceea e privește precipitațiile, meteorologii spun că vor fi ploi în primele 2 zile, mai frecvente și pe arii extinse marți - 20 septembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ, apoi ploile vor fi pe arii restrânse, în general slabe, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în zilele de 26 și 27 septembrie.

Comentarii Facebook