Vom avea Revelion fără zăpadă? Vezi cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania



Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 25 decembrie 2017 - 7 ianuarie 2018.

Astfel, în Transilvania, în perioada 25- 28 decembrie, în această regiune vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii decembrie, cu valori termice medii de 8...10 grade, ziua și de -4...2 grade, noaptea. Spre sfârșitul acestui an, procesul de răcire a vremii va determina pe 31 decembrie trecerea la un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 1...2 grade, iar a temperaturii minime, în jurul a -5 grade.

Pe parcursul primelor 2...3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri de 2...3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie maximele diurne vor atinge, în medie, 3...4 grade, iar minimele nocturne, -4...-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie când vor predomina lapovița și ninsoarea, iar izolat vor fi condiții de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor
slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Comentarii Facebook