Vizibilitatea in locul si la ora la care Calin Platon a produs accidentul este aproape de ZERO! VIDEO - simularea conditiilor accidentului

 

Vizibilitatea in locul si la ora la care Calin Platon a produs accidentul, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, este aproape de zero, o demonstreaza o simulare facuta in 30 august, la ora 18.36.

 

In momentul in care soferul ajunge la trecerea de pietoni din zona bisericii greco-catolice, soarele este atat de puternic incat vizibilitatea este minima. Realizatorii simularii atrag atentia ca in gardul viu era un pieton, care se pregatea sa traverseze, dar care, din cauza soarelui, este greu de observat.

 

In film este prezentat si modul in care pietonii traverseaza strada in zona respectiva. Un parinte cu un carucior a "tasnit" pur si simplu in strada, din gardul, viu, fiind imposibil de vazut de un sofer care circula cu 50 de kilometri pe ora si care nu opreste.

 

Simularea a fost realizata de Anda Lucia ca urmare a declaratiilor facute de purtatorul de cuvant al primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, care anunta luni ca trecerea de pietoni pe care s-a produs accidentul este marcata si presemnalizata.

 

 

Cu toate acestea, Calin Platon s-a urcat la volan, desi avea permisul suspendat pentru depasirea vitezei. El a fost prins de politie in 5 august in Sibiu cu 122 km/h.

 

Fostul prefect a accidentat vineri pe trecerea de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 o mama si un bebelus, care se afla intr-un carucior. Copilul a suferit rani grave si a fost operat, dar s-a stins din viata duminica la Clinica Nerochirurgie din Cluj-Napoca.

 

Calin Platon este acuzat de ucidere din culpa, vatamare corporala grava si conducere pe drumurile publice a unui autoturism desi avea permisul suspendat pe 90 de zile si dovada i-a expirat. El a fost arestat luni pentru 29 de zile, dar a inaintat recurs la decizia judecatorilor.

 

Comentarii Facebook