Miercuri 24 Aprilie

VIER PFOTEN sterilizează animalele fără stăpân, la Dej

 

Fundația VIER PFOTEN demarează o nouă campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor fără stăpân din municipiul Dej, în colaborare cu Primăria municipiului Dej și cu Asociația Anima Pro Terra Dej.

 

O echipa mobilă a VIER PFOTEN, compusă din medici veterinari și prinzători, va desfășura începând de astăzi, timp de 3 săptămâni, proiectul de sterilizare la clinica din adăpostul primăriei, situată pe strada Sălciilor. Câinii fără stăpân vor fi prinși, sterilizați, deparazitați și marcați cu crotal. La clinică sunt invitați toți cei care vor să adopte câini ai străzii, pentru care VIER PFOTEN va asigura servicii veterinare generale gratuite constând în: sterilizare, deparazitare, vaccinare antirabică, carnet de sănătate, microcipare și înregistrare în baza de date.

 

Campania, inclusă în programul ”Animale fără stăpân” al VIER PFOTEN, are ca scop stoparea înmulțirii câinilor străzii și se adresează inclusiv satelor din zona Dejului, cu condiția ca proprietarii să-și aducă animalele la clinică.

 

Am mai fost in proiecte la Dej, însă acum vorbim despre primul nostru proiect de sterilizare de după adoptarea legii uciderii în masă și din acest motiv are o semnificație specială. Vrem să transmitem următorul mesaj: VIER PFOTEN este aici și va depune toate eforturile pentru a sprijini acele orașe care se angajează ferm să nu ucidă câinii străzii. Dej este un model de colaborare de succes între o primărie și un ONG, iar edilii care simt că reprezintă orașe demne de Uniunea Europeană sunt invitați să ia în calcul și această variantă, care nu implică metoda barbară a uciderii în masă. Ei au fost votați inclusiv de cetățenii preocupați de soarta acestor animale”, a declarat medicul veterinar Anca Tomescu, coordonator al echipei Animale fără Stăpân, VIER PFOTEN.

 

Proiectul a fost organizat în baza unui protocol semnat cu primaria municipiului Dej, potrivit căruia VIER PFOTEN se angajează să sterilizeze gratuit cainii și pisicile fără stăpân, iar municipalitatea garantează faptul că angajații, contractorii și subcontractorii săi nu vor iniția acțiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.

 

Din 2008 și până în prezent, echipele mobile ale VIER PFOTEN au sterilizat 1.318 de animale fără stăpân în municipiul Dej. 

Comentarii Facebook