Video mapping pe zidul Bisericii Sfântul Mihail

 

Un eveniment special va avea loc în cursul zilei de sâmbătă, 19 august, la Biserica Sfântul Mihail.

 

Zilele Culturale Maghiare marchează, la a șaptea ediție, 700 de ani de când Clujul a fost ridicat la rangul de oraș liber regal printr-o serie de evenimente aniversare care au început luni, cu Gala de deschidere a festivalului și vor continua joi, 18 august, respectiv vineri, 19 august. 

 

Joi, de la ora 11:00, va avea loc o prelegere despre diploma de privilegii oferită Clujului în 1316, susținută de istoricul Radu Lupescu, conferențiar universitar, în Aula Magna a Universității Sapientia.

 

Vineri, 19 august, de la ora 14:00, va avea loc vernisajul expoziției despre istoria oraşului, organizată cu ocazia împlinirii a 700 de ani de la ridicarea Clujului la rang de oraș. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

 

Tot vineri, de la ora 18:00, va avea loc o paradă aniversară pe traseul Biserica Reformată de pe strada Kogălniceanu – Centru, urmată de sărbătoarea din piața centrală a orașului, cu reprezentații de lupte și dansuri, discursuri festive și 700 de sticle de șampanie.

 

De la ora 21:00, Opera Maghiară de Stat va oferi o reprezentație de gală a spectacolului lui Erkel Ferenc, Hunyadi László, pe scena mare din Piața Unirii.

 

Punctul culminant al serii va fi proiecția de video mapping spectaculoasă pe latura sudică a Bisericii Sfântul Mihail, în regia artistului de renume internaţional Bordos László Zsolt (Bordos ArtWorks), care se va desfășura de la ora 22:10. Pentru proiecție vor fi folosite 12 proiectoare de mare putere aduse din Germania și Ungaria, care ajung chiar și la 30.000 de lumeni.

 

Comentarii Facebook