VIDEO - Inundatii si in Gherla! Parcul din oras este sub ape. Somesul Mic s-a revarsat si a inundat si unele gospodarii - FOTO


Parcul din Gherla a fost inundat dupa ce Somesul Mic s-a umflat dupa ploile cazute in ultimele 24 de ore si s-a revarsat. Edilii din Gherla au declarat pentru Stiri de Cluj ca apa a patruns si in curtile oamenilor.

"Parcul este sub ape, dar este bine ca apa nu a ajuns in centrul orasului pentru ca atunci am fi avut probleme mari. Casele sunt vechi si nu stiu cat ar fi rezistat. Zona in care se afla parcul este situata mai jos si a fost inundata usor", a declarat viceprimarul orasului Gherla, Torok Balint.

Strada Parcului este inchisa de la intersectia cu strada Morii si pana la strada Alexandru Vlahuta.

Autoritatile locale din Gherla au decis aseara sa inchida ecluza de la Canalul Morii pentru ca nivelul Somesului Mic era foarte ridicat si exista pericoilul ca apa sa se reverse in canal si de acolo sa inunde orasul.

"A trebuit inchisa ecluza, dar acum sunt intr-o inspectie aici la ecluza si se pare ca Somesul este in retragere si este posibil sa deschidem canalul pentru ca apa care s-a adunat din oras si de pe dealuri sa aiba unde sa se scurga", a mai spus viceprimarul Torok Balint.

Apele Somesului Mic au inundat pana acum culturile agricole de pe malul stang, dar si curtile oamenilor.

 

Video: youtube.com

Comentarii Facebook