VIDEO - Inecat in Cris! Un autoturism BMW X5 a fost luat de ape si trei tineri au fost la un pas de moarte. Unul nu s-a mai putut salva


Un tanar s-a inecat in Crisul Repede, in zona comunei Poieni, dupa ce BMW -ul X5 pe care il conducea a fost luat de ape. Alti doi pasageri au fost salvati de pompieri, care s-au luptat aproape doua ore pentru a-i recupera dintr-o salcie unde erau agatati.

Tragedia s-a produs luni seara, in jurul orei 20.00, dupa ce orasul Huedin a fost lovit de o viitura puternica. Ploile s-au mutat spre Oradea si au lovit localitatile Morlaca si Poieni, unde Crisul Repede s-a umflat si s-a revarsat.

"Au incercat sa traverseze un drum care duce la cariera (n. red. cariera de la Morlaca) si au fost luati de curentul puternic al Crisului. Au fost trei persoane si doi au fost salvati de cei de la ISU", a declarat comisarul sef Rus Augustin, seful Politiei Huedin.

BMW - ul X5 in care se gaseau cei trei a fost luat pe sus de apa, iar cei trei au reusit sa iasa si s-au prins de o salcie, unde au stat aproape doua ore timp in care pompierii de la ISU incercau sa ajunga la ei. Unul dintre cei trei, un tanar de 23 de ani din localitatea Dealul Negru, nu s-a mai putut tine si a fost luat de ape chiar sub ochii salvatorilor.

"Erau agatati de ceva crengi si unul si-a dat drumul si nu mai stim nimic de el, nu l-am mai putut gasi. Cei doi pe care i-am salvat sunt mai bine, sunt in soc hipotermic si ii vom duce la spital", a declarat Mihaela Tanasie, medic Serviciul de Ambulanta Huedin.

Dupa ce au fost scosi din apa, cei doi tineri au fost tinuti circa 45 de minute in ambulanta pentru ca nu au putut fi adusi la Cluj deoarece apa pe Drumul National 1 avea 1,5 metri. "A fost nevoie sa chemam un autovehicul inalt, un autocamion precum cele folosite in armata, pentru a-i aduce pe cei doi pana la intrare in localitatea Morlaca, unde au fost asteptati de ambulante", a mai declarat comisarul sef Rus Augustin, seful Politiei Huedin.

Politistii au mai spus ca abia maine il vot mai cauta pe tanarul care a disparut in apa, dar ca cel mai probabil s-a inecat.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE


Autoturismul BMW X5 era condus de Ionut Gabriel P, in varsta de 23 de ani, care a traversat podul care trece peste Crisul Repede si a fost surprins de apele raului.?

"Autoturismul a fost luat de ape, la fel si Gabriel Ionut P., care nu a reusit sa se salveze si care nu a fost gasit pana in prezent. Viorel S. si Marius Daniel P. au fost salvati de catre lucratori I.S.U. din cadrul Detasamentului Huedin si au fost transportati la Spitalul orasenesc Huedin pentru acordarea de ingrijiri medicale", a declarat pentru Stiri de Cluj Gina Pop, Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Viorel S., in varsta de 42 de ani, este din localitatea Rasca, iar Gabriel Ionut P., de 25 de ani, din Dealul Negru, este fratele celui disparut.

Comentarii Facebook