VIDEO: O banca ofera burse pentru copiii saraci, dar talentati la muzica! 13 micuti au participat astazi la preselectia de la Cluj!

Cei 13 copii au o situatie materiala precara, dar sunt extrem de talentati la muzica. Pentru ca harul lor sa nu se iroseasca, BCR vrea sa ii includa in programul BCR Sperante. Juriul a fost condus de Gabriel Cotabita, iar printre membrii s-a numarat si Sava Negrean Brudascu.

 

In cadrul editiei BCR Sperante 2010 au mai fost selectati copii la Bucuresti si Constanta. Astazi, caravana a juns si la Cluj, pentru a-i ajuta pe copii care studiaza la Liceul Sigismund Toduta. Micutii care vor fi selectati in program vor beneficia de bani pentru plata profesorilor de muzica, taxe de participare la concursuri, bilete de avion si cazare pentru deplasari la concursuri, in cazul in care acestea nu sunt suportate de organizatori, dar si de bani pentru imbracaminte, rechizite si alte bunuri de care au nevoie. Performantele lor vor fi evaluate periodic, iar cei care se perfectioneaza continuu vor putea beneficia de bursa pana cand vor reusi sa se intretina singuri.

 

"Speram ca tot mai multe companii, fie sa ni se alature, fie sa construiasca propriile lor programe de sprijinire a copiilor dotati, nu neaparat supradotati, dar dotati, care au nevoie doar de un mic sprijin pentru a-si putea realiza visele. Ii ajutam sa isi realizeze ambitiile si daca vreti asta este scopul nostru", a declarat Cornel Cojocaru, director comunicare BCR. 

 

Sarcina juriului condus de Gabriel Cotabita nu a fost deloc usoara.

 

"Provin toti din familii defavorizate, iar in ultima instanta, daca l-as cita pe un pieten de-al meu care mi-a scris un comentariu pe Facebook la instiintarea ca sunt in aceasta caravana, ar trebui ca toata Romania sa intre in acest prorgam pentru ca toata Romania este o tara defavorizata. Este foarte delicat sa alegi, pentru ca in ultima instanta trebuie la un moment dat sa decizi cine poate sa mearga mai departe sau nu. Acesta este pe undeva motivul pentru care noua ne este, nu stiu daca neaparat teama, dar eludam dorinta de a fi noi Dumnezeu si nu facem altceva decat sa constatam o stare de fapt la un moment dat si sa apreciem cine poate fi ajutat sa isi ia zborul" , a declarat Gabriel Cotabita, presedintele juriului.

 

Proiectul BCR Sperante a fost demarat anul trecut, cand au fost selectati 15 copii talentati. Unul dintre ei este elev al Liceului de Muzica din Cluj Sigismund Toduta: Razvan Raul Stoica. Are 14 ani si canta la pian de la 6 ani. Acum participa la diverse concursuri si a fost premiat de mai multe ori.

" Sper ca intr-o zi sa imi vad visul implinit si sa pot canta pe marile scene ale lumii. Exersez in fiecare zi, iar acum cu aceasta bursa pe care o primesc imi pot permite si sa iau lectii cu un profesor de pian", ne-a povestit Razvan. 

 

In urma selectiei de astazi lui Razvan i se vor alatura si alti copii clujeni, care vor fi ajutati sa isi dezvolte talentul muzical. Caravana BCR Sperante va cauta talente si la Iasi si Craiova.

 

 

 

Comentarii Facebook