Victor Rusa: Nu am facut presiuni pe langa judecatorii de la Curtea de Apel Cluj in dosarul RADP - GPI Turism Zalau


Avocatul Victor Rusa, platit de RADP Cluj cu 10.000 de euro in procesul cu GPI Turism Zalau, a iesit la atac. El a respins toate acuzatiile ca ar avea legaturi "stranse" cu unii judecatori de la Curtea de Apel Cluj.

Rusa a declarat pentru Stiri de Cluj ca nu este implicat intr-o relatie cu avocatul Lucia Anca Idriceanu, sora judecatorului Claudia Idriceanu, de la Curtea de Apel Cluj.

"Nu am facut nimic nelegal. Am facut o cerere de preschimbare de termene in procesul RADP - GPI Turism, care s-a admis, pentru ca daca nu se admitea nu isi mai justifica existenta. Avea termen dupa data la care era stabilit fondul si era obligatoriu sa se judece inainte de procesul pe fond. De aceea trebuia sa se judece anterior. Repartizarea judecatorului a fost aleatorie si nu se poate spune ca am fost ajutat si ca s-ar fi aprobat mai repede aceasta cerere", a precizat Victor Rusa, care a spus ca judecatorul Claudia Idriceanu nu a fost implicata in niciun fel in acest proces.

Avocatul a mai spus ca are cu sora judecatoarei "o relatie profesionala si nimic mai mult". El a lamurit si de ce Ioan Morocazan, directorul RADP Cluj, a declarat in noiembrie 2010 ca nu are niciun contract cu Victor Rusa si ca acesta face voluntariat in procesul RADP - GPI Turism Zalau.

"Inca nu incheiasem un contract de asistenta juridica si aceea cerere pe care am facut-o a fost gratuita. A fost o cerere de suspendare a executarii silite si abia ulterior am incheiat contractul prin care urma sa declar apel la sentinta Tribunalului Cluj din 2010, care a dat castig de cauza GPI Turism si a obligat RADP Cluj sa achite suma de 3 milioane de lei ca despagubiri pentru rezilierea contractului de administrare a patinoarului din Gheorgheni", a mai spus Rusa.

El a spus ca nu a primit de la RADP Cluj 50.000 de euro, asa cum a insinuat consilierul local PSD Cluj, Remus Lapusan, ci numai 10.000 de euro.

"Avocatul GPI este membru PSD Cluj si de aceea consilierii locali au incercat sa ma atace. Nu aveau de unde sa stie cat este onorariul meu, pentru ca eu am fost de acord ca domnul Ioan Morocazan, directorul Regiei, sa prezinta suma in Consiliul Local", a mai spus Victor Rusa.

El a precizat ca firma din Zalau se grabeste sa execute RADP, fara a astepta o sentinta finala. "Ne aflam in apel, dar ei se grabesc sa execute pentru ca le e teama ca se desfiinteaza acea hotarare. Problema este alta, daca noi castigam, dar intre timp GPI Turism Zalau ar executa RADP silit si ar incasa cei 3 milioane de lei, de unde ii mai recuperam. GPI este in insolventa. Sumele de bani care au fost luate de la RADP, 5 miliarde de lei vechi, au fost trimise la administratorul societatii, un oarecare Pop Georg din Zalau, un individ cu cetatenie austriaca si de la care nu exista nicio garantie ca ii mai putem recupera daca sentinta de executare silita va fi casata", a mai explicat Victor Rusa.

El a vorbit si despre implicare consilierului local PNL, Steluta Cataniciu. "Dansa a fost vocala pentru ca este consilier local si la RADP e asociat unic Consiliul Local, dar probabil si pentru ca in perioada in care  s-a incheiat contractul de administrare a patinoarului din Gheorgheni, sotul ei era directorul avocatului. Ea probabil are ratiunile ei", a mai spus Victor Rusa.

Scandalul cu iz de coruptie isi are radacinile in 2005, cand firma GPI Turism Zalau a primit in administrare patinoarul din cartierul Gheorgheni. Dupa numai un an, societatea a fost eliminata din contract si inlocuita cu societatea Contur SRL.

Firma din Zalau a dat in judecata RADP Cluj pentru nerespectarea contractului si a cerut despagubiri in valoare de 3 milioane de lei, circa 800.000 de euro. Avocatii societatii au motivat ca GPI a investit banii in refacerea vechiului patinoar, in instalatia de gheata si infrastructura.

In 2009, Tribunalul Comercial Cluj a dat castig de cauza firmei GPI Turism din Zalau si instanta a obligat RADP Cluj la plata celor 3 milioane de lei. Regia a facut tot posibilul pentru a amana executarea silita pana la judecarea recursului inaintat la Curtea de Apel Cluj.

 

Articol de Horea Soica

Citeste si...

Itele scandalului RADP Cluj - GPI Turism Zalau ajung pana la magistratii de la Curtea de Apel Cluj!

Comentarii Facebook